Gospodarstvo

Paloma ostaja v državni lasti

Ljubljana, 04. 04. 2008 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večinska lastnika Palome Kad in Sod sta se odločila, da prodajni postopek za 71-odstotni delež zaključita brez izbire ponudnika.

Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod) sta se tako odločili, ker so se pričakovanja obeh prodajalcev pomembno razlikovala od ponudbe, o čemer so že obvestili tudi edinega veljavnega ponudnika, so danes sporočili iz Kada.

Paloma
Paloma FOTO: Kanal A

Neuradno je bil zadnji potencialni kupec Palome madžarske družba Paper and More, za katero naj bi stal omanski državni sklad. Ta naj bi po pisanju Financ za Palomo ponujal 15 milijonov evrov in 100 milijonov evrov dodatnih naložb v podjetje.

Sicer pa sta oba paradržavna sklada upravo Palome v sredo ponovno pozvala, da na podlagi že prejete zahteve nemudoma skliče skupščino ter sklic objavi najpozneje do 12. aprila.

Kot so še zapisali, si v Kapitalski družbi (Kad) in Slovenski odškodinski družbi (Sod) že nekaj časa prizadevajo, da bi uredili trenutne razmere v družbi Paloma. Zato so že 12. marca zahtevali čimprejšnji sklic skupščine družbe, kjer bi s predlaganimi ukrepi zaščitili interes družbe, njenih zaposlenih in delničarjev. Predlagali so tudi revizijo poslovanja v zadnjih petih letih, njene ugotovitve pa naj bi bile znane do sredine aprila.

V kolikor uprava tudi po ponovnem pozivu skupščine ne bo sklicala, bosta delničarja postopala skladno z določili zakona o gospodarskih družbah in zahtevala sklic skupščine po pooblastilu sodišča, so še dodali v sporočilu za javnost.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.