Gospodarstvo

Paloma išče predsednika uprave

Sladki Vrh, 09. 10. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tovarna papirja Paloma je objavila javni razpis za mesto predsednika uprave. Rok za oddajo prijave je 24. oktober.

Sladkogorska tovarna papirja Paloma je danes na podlagi v sredo sprejetega sklepa nadzornega sveta družbe objavila javni razpis za mesto predsednika uprave. Kandidati morajo prijave na razpis, ki morajo poleg vloge vsebovati še življenjepis, dokazila, reference in strategijo razvoja družbe, poslati v 15 dneh po objavi razpisa.

Na razpis se lahko prijavijo kandidati, ki poleg zakonsko predpisanih pogojev izpolnjujejo tudi nekaj dodatnih pogojev. Med temi so univerzitetna izobrazba ekonomske ali ustrezne tehnične smeri, pri čemer imajo pri izboru prednost kandidati s podiplomsko specializacijo, najmanj štiri leta izkušenj z vodenjem velikih podjetij, znanje angleškega in najmanj še enega svetovnega jezika ter izdelan program vizije in strategije razvoja družbe.

Kot je znano, želi Sladkogorska tovarna papirja Paloma, ki je lani obeležila 130. obletnico svojega obstoja, postati najmočnejša regionalna proizvajalka higiensko papirne konfekcije v jugovzhodni Evropi. Po lanskih napovedih direktorja Palome Aleša Mikelna naj bi družba krepila prodajo izdelkov tako na potrošniškem trgu kot na trgu javne porabe, obenem pa naj bi povečevala delež izdelkov visokega kakovostnega razreda.