Gospodarstvo

Palace prekrit z zelenjem

Portorož, 23. 09. 2005 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Portorožu so predstavili idejno rešitev prenove hotela Palace, ki bo v obliki prizme in pokrit z zelenjem.

Direktor Istrabenz hotelov Portorož Igor Okorn ni zanikal, da naj bi celotna vrednost prenove stala 34 milijonov evrov
Direktor Istrabenz hotelov Portorož Igor Okorn ni zanikal, da naj bi celotna vrednost prenove stala 34 milijonov evrov FOTO: Dare Čekeliš

Prenovljeni hotel Palace bo s prizidkom povezoval zeleni objem, so na današnji predstavitvi idejne rešitve prenove, ki sovpada z dnem, ko je stari hotel Palace pred 15 leti zapustil zadnji gost, povedali predstavniki Istrabenzove turistične divizije. Prizidek bo v obliki prizme in bo pokrit z zelenjem. Pas zelenja bo tekel mimo vhoda, ki bo med starim in novim delom, prek konferenčnega centra, ki bo dograjen na hrbtni strani starega hotela, do nekdanje recepcije nasproti sedanjih term.

Stari Palace bodo povezali z novim hotelom Palace
Stari Palace bodo povezali z novim hotelom Palace FOTO: Dare Čekeliš

Temeljni vprašanji pri prenovi sta po mnenju predstavnikov arhitekturnega biroja Sadar Vuga, ki skrbi za prenovo hotela, kako dograditi hotel, v katerem se gostje prizidka ne bodo počutili, kot da bivajo v depandansi, ter kako ustvariti harmonijo med prenovljenim starim delom, ki pooseblja tradicijo, in prizidkom, kjer bodo izstopali elementi sodobnosti, svežine in zdravja, ki jih bo poosebljal tam umeščeni wellness del s savnami, bazenom, termami in restavracijo zdrave prehrane. 

Zadnja gosta v hotelu Palace, ki bo leta 2007 zaživel v novi podobi
Zadnja gosta v hotelu Palace, ki bo leta 2007 zaživel v novi podobi FOTO: Dare Čekeliš
Območni zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine je že dal soglasje k takšni zasnovi projekta, kot je bila predstavljena.

Odločili so se, da bo hotel s prizidkom povezal pas zelenja, ki ga bo najverjetneje tvorila rastlina jasmin. Ta je najbolj verjetna izbira zaradi svoje zimzelene narave in vonja, ki ga daje, ko cveti, sta poudarila predstavnika biroja. Zeleni objem bo v času odprtja hotela leta 2007, 70- do 75-odstoten, pričakujejo pa, da bo svoje polne dimenzije dosegel v dveh letih.