Gospodarstvo

Ovadili Palomino upravo

Ljubljana, 07. 02. 2008 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet delavcev Palome je ovadil vodstvo družbe zaradi suma zlorabe položaja.

Paloma
Paloma FOTO: POP TV

Svet delavcev sladkogorske tovarne papirja Paloma je v torek na policijo poslal ovadbo zoper upravo podjetja. Kot je pojasnil predsednik sveta delavcev v Palomi Jože Korotaj, so vodstvo družbe, ki je trenutno sredi privatizacijskega postopka, ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja.

Predstavniki delavcev so znova posredovali predlog Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) za skupen sestanek z lastniki Palome. Po Korotajevih besedah se želijo sestanka udeležiti predstavniki sveta delavcev, sindikata Paloma Pergam in vodstva sindikata Pergam iz Ljubljane.

Lastniki se na naše pozive ne ozirajo in mirno spremljajo dogajanje v Palomi, zato že resno razmišljamo, da bi tudi proti nadzornikom in vodstvoma Kada in Soda sprožili podobne ovadbe kot proti upravi družbe. Predsednik sveta Palominih delavcev

Korotaj je povedal, da svet delavcev Palome sicer od Kada in Soda še zdaj ni dobil odziva na njihovo zahtevo po odpoklicu svojih članov nadzornega sveta, ki jim očitajo neodgovorno in pasivno opravljanje svojega dela, čeprav so na Kadu takrat povedali, da bodo na njihovo zahtevo odgovorili v naslednjem tednu po prejeti zahtevi.

Rok se je iztekel

Kot je znano, se je v sredo iztekel rok za oddajo morebitnih izboljšanih ponudb za nakup 71-odstotnega državnega deleža Palome. V tem času se je zaključila tudi druga faza skrbnega pregleda podjetja, ki sta jo po neuradnih podatkih opravila madžarska družba Paper and More in avstrijsko podjetje Alcamed.

Na Kadu so bili v zvezi s tem znova redkobesedni, saj so le potrdili, da sta oba potencialna ponudnika opravila skrbni pregled, ter dodali, da se prodajne aktivnosti nadaljujejo in bodo zaključene predvidoma do 15. aprila, ko se izteče rok veljavnosti ponudb. Več informacij med prodajnim postopkom zaradi zaščite interesov prodajalcev in potencialnih ponudnikov do zaključka postopka ne morejo razkriti, še dodajajo v Kadu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bonsai9@email.si
08. 02. 2008 05.32
Pustite firmo Bajuka, da se bo razvijala še nadaljnih 50 let. Pol jo bo treba pa selit na Dolajnsko.
luka.6000000@gmail.com
07. 02. 2008 18.21
sralo se bo zmerej
inspektor
07. 02. 2008 16.49
doki007 pejdi nazaj v MJAVJORK
doki007@email.si
07. 02. 2008 16.31
končno ,....to je podjetje stranke NSi ,...ki ji predseduje bajuk ,.....!! ----na trenjih je predsednik sveta delavcev dobro povedal kaj se dogaja v podjetju,...in je bajuku dobr povedal da je skor hotu cigaret v usta utaknt samo ni smel ,....!!! -----tam so tudi tajkunski posli ,.....samo premeščajo se iz stolčka na stolček ,....nobenga pa ne naženejo na zavod za zaposlovanje ,....BANDA ,.....!!!