Gospodarstvo

Oklepniki kmalu s tekočega traku

Velenje, 05. 04. 2007 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gorenje naj bi do konca aprila pričelo z gradnjo tovarne, v kateri bo potekala tudi proizvodnja delov za oklepnike.

Proizvodnja sestavnih delov za oklepnike bo le en segment nove tovarne
Proizvodnja sestavnih delov za oklepnike bo le en segment nove tovarne FOTO: POP TV

Velenjsko Gorenje naj bi do konca aprila v Šoštanju pričelo z gradnjo nove tovarne, v okviru katere bo potekala tudi proizvodnja posameznih delov za osemkolesne oklepnike. Tiskovna predstavnica podjetja Uršula Menih Dokl je povedala, da bodo v novo tovarno, ki naj bi začela obratovati avgusta letos, dejansko preselili orodjarno z velenjske lokacije. Za gradnjo nove tovarne še nismo pridobili gradbenega dovoljenja, je poudarila Menih Doklova.

Dejala je tudi, da bo proizvodnja sestavnih delov za oklepnike le en segment nove tovarne, saj bo v njej potekala tudi proizvodnja industrijske tehnike za civilne namene.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je sicer na januarskem srečanju z novinarji pojasnil, da bodo z zagonom proizvodnje v Šoštanju odprli tudi nova delovna mesta, in ob tem izrazil pričakovanje, da bo del zaposlenih iz ravenske Sistemske tehnike, ki ni uspela na razpisu za izdelavo oklepnikov, delalo v novi tovarni.

Gorenje prav tako po njegovih besedah ponuja tudi roko slovenskim proizvajalcem, ki bodo lahko sodelovali pri izdelavi sestavnih delov za oklepnike, ki jih je naročilo ministrstvo za obrambo.

Občina Šoštanj je sicer na svoji spletni strani pred tednom dni zapisala, da vse občane in uporabnike Primorske ceste v Šoštanju obvešča, da bo od 15. aprila do konca julija letos zaradi začetka pripravljalnih in gradbenih del Gorenja občasno moten promet na tem območju.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
05. 04. 2007 21.18
Moro, kaj pa ti veš kaj je mene motilo kaj pa ne; ampak trenutno debata teče o nečem drugem. A veš, Nixon je tud zarad Watergatea odletel, pa je bla to tud orožarska afera, pa jo kdo meša zraven?
Vegos
05. 04. 2007 19.49
Moro, poanta je v tem da je Janša obljubljal da ne bo počel tega, kar so počeli LDS, zdajje pa še hujši, to je vse. Ovce mu pa nasedate.
Uporabnik113189
05. 04. 2007 13.53
In potem svizec zavije čokolado v folijo..
Jožajoža
05. 04. 2007 13.10
to je tema dneva na zaprtem oddelku psihiatrične bolnišnice.s takimi novicami mirijo "bolnike" in jih pripravljajo na naslednje volitve,s potrdilom, da je sposoben volit samo janšo.