Gospodarstvo

Oklepniki dobavljeni v roku

Ljubljana, 11. 05. 2007 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister Erjavec ocenjuje, da so se projekta 8x8 v Gorenju lotili zelo profesionalno.

Minister Erjavec meni, da so se projekta 8x8 v Gorenju lotili zelo profesionalno.
Minister Erjavec meni, da so se projekta 8x8 v Gorenju lotili zelo profesionalno. FOTO: POP TV

Prva oklepna vozila 8x8 finskega proizvajalca Patria bodo v skladu s pogodbo dobavljena konec leta 2008, je po današnjem obisku v podjetju Gorenje in na gradbišču nove tovarne v Šoštanju, kjer bodo izdelovali oklepnike, povedal obrambni minister Karl Erjavec. "Prepričan sem, da se bo to zgodilo še prej," je ocenil minister in dodal, da je zelo zadovoljen. Erjavec je sicer na obisk prišel na povabilo predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca.

Na vprašanje, kdaj naj bi prvo vozilo zapustilo proizvodnjo linijo, pa Erjavec ni želel odgovarjati. To je vprašanje za Gorenje, je povedal Erjavec in dodal, da ministrstvo ni nosilec projekta, temveč le pogodbena stranka.

Erjavec zadovoljen z Gorenjem

V Gorenju so se projekta 8X8 po ministrovih besedah lotili zelo profesionalno. Gradnja tovarne v Šoštanju naj bi bila končana nekje avgusta letos.

Oklepna vozila 8x8 finskega proizvajalca Patria naj bi bila dobavljena konec leta 2008.
Oklepna vozila 8x8 finskega proizvajalca Patria naj bi bila dobavljena konec leta 2008. FOTO: POP TV

Minister Erjavec si je v sklopu obiska ogledal tudi dejavnost in proizvodnjo podjetja Gorenje. "Lahko rečem, da se vidi, da imajo dolgoletno tradicijo v strojegradnji in orodjarstvu," je še povedal Erjavec. V podjetju pa po njegovih besedah "obvladujejo tudi laserske tehnologije".

'Gre za politično komisijo'

Glede opozicijske preiskovalne komisije, ki preiskuje posel s finskimi oklepniki, pa je Erjavec ponovil, da je to po njegovem mnenju politična preiskovalna komisija, katere namen je le "politizacija" nabave oklepnikov do zaključka mandata. Če bi bilo kar koli narobe, bi to pristojni organi že obravnavali, je še dodal Erjavec.

DZ je sicer za predsednika preiskovalne komisije o nakupu oklepnikov 8X8 imenoval poslanca SD Milana M. Cvikla.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.