Gospodarstvo

Oglaševalec leta 'po balkansko'

Ljubljana, 13. 03. 2009 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vas zanima, kako postaneš oglaševalec leta? Ker se nezadržno bliža slovenski oglaševalski dogodek leta, bi bilo tudi to dobro vedeti.

Slovenski oglaševalski festival bo vrata odprl 25. marca in bo potekal vse do 27. marca.

Najprej moraš imeti kakšen etično všečen tehnološkorazvojni produkt, pri katerem je čim manj amortizacije osnovnih sredstev, in denar. Aha, tudi ideja je pomembna. Kam z denarjem, da se ti vložek povrne in da še kaj zaslužiš, ne da bi nalagal v sklade, banke, zlato? Denar daš kreativni medijski agenciji, ki ti ga s pomočjo medijev oplemeniti. To ni še nič, tukaj se zgodba šele začenja. Ko zaslužiš ti, zasluži agencija in medij, potem moraš svoje delo tudi pokazati in biti zanj nagrajen. Če si član SOZ-a, lahko oddaš svoj glas na kandidacijskem listku, na katerega napišeš, zakaj si zaslužiš nagrado. Pazi, to storijo tudi tvoji tekmeci, lahko tudi prijatelji, morda samo zate ali le zase. Če si srečnež, padeš v skupino petih, ki so prejeli največ glasov. Potem moraš narediti disertacijo svojega dela in jo predati komisiji, ki jo ves čas obdeluješ, vabiš na kosila, kupuješ darila. Ha, napaka! To ne pomaga več. ‘Balkanski način’ počasi izumira. Realnost je drugačna, prepuščen si strokovnosti različnih predsednikov in samo čakaš na petek, 27. marca, ko bo Barbara Zmrzlikar na odru povedala, kaj smo lani v povprečju najbolj potrebovali za preživetje. Ali je to pijača iz Droge Kolinske, mleko Ljubljanskih mlekarn, pralni prašek Luna, avtomobil iz Porscheja Slovenija, GSM-aparat iz Simobila ali optični kabel iz Telekoma?

Ne letošnjem SOF-u bo največ govora o videzu, trajnostnem razvoju in etiki. V luči trenutnih razmer pa bo tokrat na sporedu tudi kriza in kako jo uspešno preživeti.

Vse to je že izvedela prva Sofka, ki je že izšla, lahko pa si jo pretočite tudi s spletne strani letošnjega SOF-a.

Sofka je že izvedela, kakšna je zmagovalna formula za prebroditev krize, kaj imajo zajčice s SOF-om, od kod bo v Portorož priletel Ora Ito in kdo bo od letošnjega SOF-a dalje samo še zgodovina.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wesign
13. 03. 2009 14.31
se strinjam niko, nabijanje v prazno...
Niko_K
13. 03. 2009 13.00
Tegale napisanega pa jaz niti malo ne razumem.