Gospodarstvo

Oglaševalec leta je Simobil

Portorož, 30. 03. 2006 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec 15. Slovenskega oglaševalskega festivala v kategoriji 'Oglaševalec leta' je podjetje Simobil.

Uspeh trženja podjetja Simobil je viden tudi v nenehnem porastu sklenjenih naročniških razmerij
Uspeh trženja podjetja Simobil je viden tudi v nenehnem porastu sklenjenih naročniških razmerij FOTO: POP TV

Zmagovalec 15. Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF) v kategoriji "Oglaševalec leta" je podjetje Simobil iz Ljubljane, so poudarili organizatorji festivala na današnji novinarski konferenci v Portorožu. Tam so predstavili tudi dobitnico nagrade za oglaševalsko osebnost Gordano Petek Ivandič iz podjetja Belinka.

Simobil si je nagrado, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, priboril zaradi dolgoročnega zavedanja o pomembnosti upravljanja blagovne znamke. Po besedah organizatorjev se je podjetje uspešno usmerilo na ciljno starostno skupino med 15 in 30 leti, ki se ji poskušajo približati predvsem s posrečeno izbiro glasbe v oglasih.

Uspeh trženja je viden tudi v nenehnem porastu sklenjenih naročniških razmerij, poudarjajo v obrazložitvi. Družba se je pred leti povezala tudi z globalnim mobilnim operaterjem Vodafone, a ji je kljub temu uspelo ohraniti lastno, lokalno prepoznavno in nezamenljivo govorico, še poudarjajo podeljevalci.

Gordana Petek Ivandič si je nagrado za oglaševalsko osebnost po mnenju upravnega odbora Slovenske oglaševalske zbornice prislužila zaradi dolgoletnega uspešnega promoviranja blagovne znamke Belinka. Poleg tega je Petek Ivandičeva že desetletja prisotna v slovenskem oglaševalskem prostoru skozi udejstvovanje na Zlatem bobnu in festivalu SOF. Leta 2000 je bila predsednica Slovenskega oglaševalskega festivala.

Po besedah predsednika letošnjega festivala Dejana Turka je tekmovalne sekcije letos zaznamovalo rekordno število prijavljenih oglasov. Teh je po zadnjih podatkih več kot 800, poudarja Turk.

Na današnji novinarski konferenci so predstavili tudi finaliste izbora televizijskih, tiskanih, radijskih in spletnih oglasov. Predstavili so tudi finaliste v kategorijah druga oglasna sredstva in celostne oglaševalske akcije.
Najbolje se je odrezala oglaševalska agencija Futura DDB, ki ima v ožjem izboru 20 oglasov. Sledijo ji agencije Mayer McCann s 13, Arih z 11, Pristop z desetimi ter Agencija 41 marketinške storitve z devetimi oglasi.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.