Gospodarstvo

Oglaševalec leta je Simobil, oglaševalska osebnost pa Milena Štular

Portorož, 26. 03. 2009 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oglaševalec leta 2008 na letošnjem SOF je postal Simobil. Za oglaševalsko osebnost pa bodo na petkovi slovesnosti uradno razglasili Mileno Štular.

Predstavnika Simobila (na levi in desni) ter Milena Štular.
Predstavnika Simobila (na levi in desni) ter Milena Štular. FOTO: Igor Adamič

Zmagovalec izbora in dobitnik tradicionalne letne nagrade oglaševalec leta – tokrat za leto 2008, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, je podjetje Si.mobil, d. d., ki je nagrado osvojilo že drugič – prvič za leto 2005.

Izbor Oglaševalca leta za leto 2008 je potekal v treh krogih. V prvih dveh krogih so lahko sodelovali vsi člani Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ). Pri predlaganju kandidatov v prvem krogu izbora in pri glasovanju v drugem krogu izbora so člani SOZ upoštevali izhodišča, kot so opredeljena v načinu izbora oglaševalca leta za leto 2008.

Po mnenju žirije je Simobil v letu 2008 s korenitim repozicioniranjem blagovne znamk izkazal smelost, izvirnost in tudi inovativnost, hkrati pa znotraj zelo dinamične panoge pokazal konsistentnost, ki jo premorejo odlične blagovne znamke.

Simobilu je to uspelo na edini pravi način: vizija, delovanje, torej sama vsebina je narekovala tudi repozicioniranje na ravni zunanje podobe (nova celostna grafična podoba in slogan). Rezultat notranjih vsebinskih sprememb in brezpogojne zaveze, pod katero so se podpisali vsi zaposleni, je celovito repozicioniranje blagovne znamke Si.mobil kot samostojne blagovne znamke (z odmikom od svetovnega mobilnega operaterja Vodafone), z izrazitim poudarkom na prednosti storitev, prilagojenih za uporabnika, medosebnih odnosih in pozitivnem odnosu do sveta (Povej nekaj lepega) kot tudi konsistentna in celovita zaveza za družbeno odgovorno ravnanje na vseh ravneh delovanje pod imenom Re.misli.

Nagrado oglaševalska osebnost letos prejme Milena Štular

Upravni odbor SOZ nagrado podeli za izjemen dosežek, ki je v preteklem koledarskem letu zaznamoval področje oglaševanja in nesporno pomenil napredek bodisi za slovensko oglaševalsko stroko bodisi za kontinuiran prispevek k razvoju slovenske oglaševalske stroke v daljšem obdobju.

Nobody is perfect, the team can be! (Nihče ni popoln, a tim je lahko), pravi Milena Štular.
Nobody is perfect, the team can be! (Nihče ni popoln, a tim je lahko), pravi Milena Štular. FOTO: Igor Adamič

Milena Štular sodi med tiste (dovolj redke) vodilne v večjih slovenskih podjetjih, ki izhajajo iz trženja. Mediji so ji bili tako ali drugače usojeni. Želela je postati novinarka, vendar je vpisala študij ekonomije in kot študentka ves čas delala v informativnem programu nacionalne televizije. Vendar sta usoda in seveda Milena hoteli, da se ji življenje vrti okrog trženja in malih stvari, ki polepšajo in posladkajo dneve vseh nas.

Milena ve, da posel delamo ljudje in da je medsebojna komunikacija ključ razumevanja. Zato je skozi vsa leta aktivno udejanjala misel, da je ljudem treba dati možnost in priložnost, jih ustrezno usmeriti in motivirati. Ves čas si je prizadevala za razvoj svojih sodelavcev in zaposlenih ne le v smislu znanj in veščin, temveč tudi osebnega razvoja v smislu razvijanja osebnostnih kompetenc. Zase pravi, da jo adrenalin drži pokonci, da uživa v delu, v uspehih, pa tudi v izzivih, so povedali ob razkritju prejemnikov nagrad.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kr-eden
27. 03. 2009 19.49
Tale SOF je itak sam sebi namen.
yeyo.white
27. 03. 2009 13.09
simobilove reklame mi grejo na jetra. ce je kaj pametnega v njih je mogoce tam pa tam kak ok komad. ostalo je pa podn. ampak, SOF je itak bedarija.
depresija
27. 03. 2009 09.04
Ga. Štular je iz asortimana Droge Kolinske prodala Blagovne znamke Maestro, Zlato polje, 1001 cvet češ da so neperspektivne...Čokolešnik je prodala Podravki...Cockta je sponzor Crvene zvezde (namesto Olimpije)...je vneta podpornica Igorja....in za vse to dobi še nagrado?....res lepo....možno samo v Sloveniji.... p.s. pop tv, a boste zbrisal tud tale komentar?
peterPot
27. 03. 2009 08.17
NOBODY IS PERFECT. I AM NOBODY BUT SHE IS
CantLuvCantHurt
26. 03. 2009 22.14
Simobilova zadnja reklama mi je všeč. Predvsem zaradi pesmi. =)
depresija
26. 03. 2009 20.08
Ženska proda blagovne znamke kot so Čokolešnik (in to Hrvatom), Zlato polje, 1001 cvet, Regina, Royal, Viki, Bebi je ukinla...slovenski delavci zaradi nje izgubljajo delo...in potem dobi nagrado....?...WtF?....podpira Bavčarja in ostale njemu podobne....bolano in strašljivo...:(
Soulless
26. 03. 2009 18.50
Meni je pa reklama dobra..
Grega Poga?nik
26. 03. 2009 18.25
Tista dvominutna simobilova reklama že pošteno najeda.
Replica
26. 03. 2009 18.18
pravilno...nagrada gre v prave roke SiMobil si jo je res zaslužil...vsaka čast
odbogaposlan
26. 03. 2009 18.13
A ni bil najboljši oglaševalc tisti brat Poštenjak Podobni z referendumom, pol je pa vse zasral, tko ko zmeri.he,he.
brez_faksa
26. 03. 2009 18.06
Kakšno samovšečno nakladadanje. Tile naši so že dolgo časa čisto ven, brezvezni, brezsporočilni in duševno naporni. Pa še duhamorni. Reklame v stilu slovenskih filmov, ko do Kekca naprej ni bilo nič spodobnega.