Gospodarstvo

Oglaševalec leta je Engrotuš

Portorož, 13. 03. 2008 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Naziv Oglaševalec leta, ki ga podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, je letos prejelo podjetje Engrotuš iz Celja.

V zadnjem krogu se je za nagrado potegovalo pet nominirancev, komisija pa je svojo odločitev sprejela soglasno. Nagrado bodo podelili v petek na zaključnem večeru 17. Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF).

Z otvoritve letošnjega Slovenskega oglaševalskega festivala.
Z otvoritve letošnjega Slovenskega oglaševalskega festivala. FOTO: Dare Čekeliš

Oglaševalec leta postane podjetje, ki je v preteklem letu izstopalo predvsem z izvirnostjo in inovativnostjo svojega nastopa na trgu ter tako na svojevrsten način zaznamovalo preteklo leto v komunikacijskem smislu.

Komisija naj bi pri izboru upoštevala še inovativnost pri doseganju ciljnih skupin ter kreativnost in konsistentnost komunikacijskih sporočil, ki se odražata v celostni komunikacijski odličnosti.

Prepričali z novo komunikacijsko kampanjo

Kot je žirija zapisala v obrazložitvi nagrajenca, je Engrotuš kot odziv na obstoječo in porajajočo se konkurenco v začetku lanskega leta nastopil z novo komunikacijsko kampanjo, s katero je izbrani ciljni javnosti predstavil svojo strateško preusmeritev iz cenovno orientiranega trgovca v ponudnika visokokakovostnih izdelkov po ugodnih cenah.

Roman Berčon, predsednik Sofa 2008
Roman Berčon, predsednik Sofa 2008 FOTO: Dare Čekeliš

Svojo strateško preusmeritev pa naj bi podjetje celovito podprlo tudi z ustrezno komunikacijsko kampanjo, katere komunikacijski cilj je bil izgradnja prepoznavnosti in zavedanja o Tuševem zagotavljanju kakovostne ponudbe kakor tudi vseh poslovnih procesov in postopkov v verigi od dobave do košarice.

Kot so zapisali, je podjetje uporabilo klasične in alternative komunikacijske kanale, med orodji komunikacijskega spleta pa je dalo poudarek predvsem oglaševalskim orodjem. Lanski dobitnik naziva Oglaševalec leta je bil Mobitel.

Rast investicij v oglaševanje

Predsednik letošnjega Sofa Roman Berčon je dejal, da letos v Sloveniji beležijo približno 11-odstotno povišanje investicij v promocijo in oglaševanje. z obiskom na Sofu je Berčon zelo zadovoljen, že prvi dan so zabeležili 770 obiskovalcev.

Predsednik žirije letošnjega Sofa Aljoša Bagola je dejal, da so se kot odlične izkazale spremembe načina ocenjevanja, ki so jih uvedli letos. Prav tako naj bi bilo iz kakovosti del razvidno, da je letos višja tudi samocenzura agencij. Bagola pa meni, da bi bilo lahko slovensko oglaševanje nekoliko bolj samozavestno.

Zaključek festivala bo v petek zvečer, ko bodo med drugim razkrili tudi ime letošnje najboljše oglaševalske agencije.

Izvršna direktorica tekmovalnega programa Lučka Peljhan je dejala, da so agencije veliko število del prijavile v nove tekmovalne kategorije. Kakovost oglasov pa naj bi letos presenetila prav v novih kategorijah.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovenica
16. 03. 2008 12.34
Aljoša Bagola...smeh do solz..a ta precenjena wannabe global ljubljanska ritka bo predsednik žirije..