Gospodarstvo

Odstopil zaradi razhajanj glede prihodnosti

Nova Gorica, 17. 06. 2010 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik nadzornega sveta Hita je odstopil, ker so se njegovi pogledi glede prihodnosti družbe razlikovali od pogledov predsednika uprave. Odstop sicer prinaša nekatere neprijetnosti.

Glede na to, da je bilo sodelovanje predsednika uprave Hita Draga Podobnika in prvega nadzornika Mateja Goloba Matzeleja konstruktivno in usmerjeno k zagotavljanju čimprejšnjega pozitivnega poslovanja Hita, so se njuni pogledi na prihodnost družbe razhajali. Zato se je Golob Matzele odločil za odstop, so sporočili iz Hita.

Podobnik je poudaril, da odločitev o odstopu predsednika nadzornega sveta sicer prinaša določene neprijetnosti, vendar ne bo vplivala na hitrost izvajanja ustreznih ukrepov. Nadzorni svet je namreč v sredo sprejel sklepe, ki omogočajo nemoteno delovanje družbe do konca leta v skladu s predvidenim planom poslovanja, so sporočili iz Hita.

Matej Golob Matzele in Drago Podobnik
Matej Golob Matzele in Drago Podobnik FOTO: Dare Čekeliš

"Uprava je prepričana, da se lastniki dobro zavedajo odgovornosti in bodo za ustrezno zamenjavo člana nadzornega sveta čim prej poskrbeli, sicer pa bo Golob Matzele nadaljeval z delom predsednika nadzornega sveta vse do naslednje skupščine družbe Hit," piše v današnjem sporočilu za javnost.

Sklepi, sprejeti na seji nadzornega sveta, upravi družbe Hit omogočajo alternativne poti za doseganje poslovnega načrta. Drastičnost predvidenih ukrepov je odvisna od podpisa sporazuma o znižanju plač s sindikatom igralniških delavcev, ki tak sporazum zavrača. Koliko dodatnih delavcev bo uprava zato morala odpustiti v letošnjem letu, bo zato odvisno od tega, kdaj naj bi predlagani sporazum sindikalisti podpisali.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gufla
17. 06. 2010 22.27
Pogruntal je,da denarja menda več ni...
alterego
17. 06. 2010 19.13
mislim, da je odstopil zaradi razhajanj glede sedanjosti... ni nagrade