Gospodarstvo

Odpuščanj še ni konec

Slovenj Gradec, 15. 07. 2009 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Preventu bo brez službe v prihodnjih dneh ostalo 119 zaposlenih. Odpuščanja se bodo nadaljevala tudi avgusta, ko bo na cesti ostalo še 50 zaposlenih v matični družbi Prevent Global.

V družbi Prevent, ki izdeluje avtomobilske sedežne prevleke, bo v prihodnjih dneh 119 zaposlenih prejelo obvestila, nato pa še odpovedi zaposlitve. Podobno bo odpovedi v avgustu prejelo 50 zaposlenih v matični družbi Prevent Global.

V slovenjgraškem Preventu so v prvih šestih mesecih leta zabeležili 46-odstotni padec naročil, kljub nakazanemu in pričakovanemu izboljšanju poslovanja pa za drugo polletje v programu avtomobilskih sedežnih prevlek predvidevajo 30-odstotni padec naročil v primerjavi z lani, je povedala odgovorna za stike z javnostmi v Prevent Globalu Monika Žvikart.

Šivilje
Šivilje FOTO: POP TV

Tako so zaradi zaostrenih gospodarskih razmer že spomladi napovedali odpuščanja, ki jih sedaj v skladu s programom reševanja presežnih delavcev, ki so ga pripravili v sodelovanju s sindikati, tudi uresničujejo.

Prihodnji teden bo odločbe o prekinitvi pogodbe o zaposlitvi prejelo 119 delavcev Preventa, večinoma žensk, in sicer 50 v tovarni v Slovenj Gradcu, 65 v obratu v Radljah, ena delavka v Mirni, dve zaposleni v mežiški enoti ter delavec iz distribucije, je pojasnila Žvikartova.

V Preventovih tovarnah je trenutno zaposlenih okoli 1300 delavcev. Število zaposlenih se je v primerjavi s koncem lanskega leta zmanjšalo za okoli 50, in sicer s sporazumnimi odhodi, upokojitvami ter nepodaljševanjem pogodb za določen čas, je povedala Žvikartova. Po njenih besedah novih odpuščanj v družbi Prevent do konca leta zaenkrat ne načrtujejo. "To je tisto, kar smo napovedovali. Upam, da nova odpuščanja ne bodo več potrebna," je poudarila.

Je pa Žvikartova potrdila, da bo v avgustu brez dela ostalo 50 delavcev družbe Prevent Global, matične družbe istoimenske skupine. Program reševanja presežnih delavcev še ni pripravljen.

V družbi je trenutno zaposlenih 240 ljudi.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Borec
15. 07. 2009 15.24
Direktor je bil nastavljen, da vodi podjetje in ne da ga sesuje !!
ju-hu-hu
15. 07. 2009 15.15
prave cifre????
Tonček Balonček
15. 07. 2009 14.23
Če bi upoštevali priporočila strokovnjakov za gospodartsvo in predsednika prejšnje vlade, se to gotovo ne bi zgodili, saj bi imeli na voljo dovolj ukrepov, zdaj pa imajo, kar so volili.
alterego
15. 07. 2009 14.21
kdo bi vedu, a je res za vse recesija kriva, al kej druzga