Gospodarstvo

O novem direktorju še nič

Ljubljana, 01. 02. 2007 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorniki Slovenskih železnic so obravnavali odzivno poročilo železnic na negativno mnenje računskega sodišča.

Nadzorni svet Slovenskih železnic je na seji obravnaval odzivno poročilo železnic na negativno mnenje računskega sodišča za poslovanje v letu 2004.

Branko Omerzu pravi, da je so januarja železnice dosegle rekordno rast v blagovnem prevozu.
Branko Omerzu pravi, da je so januarja železnice dosegle rekordno rast v blagovnem prevozu. FOTO: POP TV

Računsko sodišče je Holdingu Slovenske železnice novembra lani izreklo negativno mnenje glede pravilnosti in smotrnosti poslovanja leta 2004, ko je železnice prvih enajst mesecev še vodil Blaž Miklavčič. Železnice so si negativno mnenje prislužile zato, ker niso izvedle preoblikovanja javnega podjetja v skladu z zahtevami zakona.

Poslovodstvo železnic je v odzivu na revizijsko poročilo takrat ocenilo, da so večino nepravilnosti, ki so nastale v mandatu prejšnjega poslovodstva, že odpravili. Zagotovili so, da bodo v roku 90 dni pripravili zahtevano odzivno poročilo. Branko Omerzu, ki od odstopa Jožeta Jurkoviča oktobra lani vodi holding, je po seji povedal, da je nova ocena poslovanja boljša od tiste pred tremi oz. štirimi meseci, dobro pa je poslovanje tudi v tekočem mesecu. Kot je dejal, so Slovenske železnice januarja dosegle rekordno 22-odstotno rast v blagovnem prevozu.

Po seji nadzornikov je njihov predsednik Peter Verlič povedal, da o novem direktorju holdinga in poslovnih rezultatih družbe v letu 2006 niso govorili. Je pa Verlič dejal, da aktivnosti za iskanje novega direktorja tečejo. O lanskem poslovanju pa naj bi govorili na prihodnji seji, ki bo predvidoma še februarja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivo55
03. 02. 2007 08.03
Ja, dobro plaćani nadzorniki modrujejo, davkoplačevalci pa polnimo vrečo brez dna. Le zakaj - saj nismo lastniki slovenskih železnic, smo le zaradi takih poslovnih subjektov pod državnim nadzorom predvsem davčno preobremnjena "raja", ki tolče tlako ekonomske nesvobode.