Gospodarstvo

Nova odstopa v Palomi

Sladki Vrh, 07. 04. 2008 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva delavska predstavnika v nadzornem svetu Palome sta svetu delavcev predala protestno odstopno izjavo.

Ko bosta Kad in Sod uspela vzpostaviti učinkoviti nadzor uprave, bo svet delavcev Palome obvestil skupščino družbe o imenovanju svojih dveh novih predstavnikov v nadzorni svet.
Ko bosta Kad in Sod uspela vzpostaviti učinkoviti nadzor uprave, bo svet delavcev Palome obvestil skupščino družbe o imenovanju svojih dveh novih predstavnikov v nadzorni svet. FOTO: POP TV

Kot sta v protestni izjavi zapisala dosedanja delavska nadzornika Karl Ferk in Tomaž Koman, sta se za odstop iz nadzornega sveta sladogorske tovarne papirja odločila iz protesta, saj ne želita več sodelovati v nadzornem svetu, ki svoje funkcije kljub znanemu poslovnemu rezultatu in kaotičnemu stanju ne upravlja v interesu podjetja, lastnikov in zaposlenih.

Z odstopom dveh delavskih predstavnikov se je nadzorni svet Palome skrčil le na dva člana, in sicer predsednika Bojana Pečeta in Zvonko Novak Habot. Iz šestčlanskega nadzornega sveta je že pred časom odstopil Igor Hustić, sedanjemu predsedniku uprave Danilu Marinu pa je status nadzornika trenutno zamrznjen.

Predsednik sveta delavcev Jože Korotaj je na to dejal, da odločitev svojih dveh delavskih predstavnikov v nadzornem svetu podpira tudi svet delavcev, ki je že sklical korespondenčno sejo in začel s postopkom imenovanja novih predstavnikov v nadzorni svet po poslovniku o delu sveta delavcev, ki jim omogoča, da lahko člani sveta v nadzorni svet imenujejo tudi zunanje predstavnike.

Sicer pa je svet delavcev tudi sklenil, da bo od Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) poleg kazenske ovadbe in njihovega odpoklica, ki so ga pred kratkim že zahtevali, zahteval tudi, da proti upravi družbe, sedanjim in nekdanjm predstavnikom kapitala v nadzornem svetu vloži še odškodninsko odgovornost.

Predstavniki delavcev so paradržavna sklada še obvestili, da do nadaljnjega v takšnem nadzornem svetu, ki deluje v nasprotju z interesi podjetja, lastnikov in zaposlenih, soupravljalski organ družbe ne želi več sodelovati, saj sestava nadzornega sveta s strani kapitala skupaj z upravo družbe povzroča nepopravljivo gospodarsko škodo. Ko bosta Kad in Sod uspela vzpostaviti učinkoviti nadzor uprave, bo svet delavcev Palome obvestil skupščino družbe o imenovanju svojih dveh novih predstavnikov v nadzorni svet, so še dodali v svetu delavcev.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aetherix@email.si
08. 04. 2008 23.09
Tisočkrat ponovih laž, pa bo postala resnica...
pravicen
08. 04. 2008 10.31
Nsi zelo poduhovljena stranka deluje izključno po naukih kristusa LOL LOL LOL LOL LOL
Tonček Balonček
08. 04. 2008 07.56
V Sloveniji se, odkar imamo pomladansko oblast, politika ne vmešava v gospodarstvo, en bi pa bilo če bi se, vsaj NSi, ki deluje na podlagi krščanskega etosa, za kar je lep primer prav Paloma! Še več takih primerov, da se okrepi zaupanje v to stranko in njenega predsednika! Tako sem dela!
KLIPAN71
08. 04. 2008 07.45
Tako ti je to, ko podjetje vodijo desničarji. Če ga hočejo prodati cerkvi ali kaj?
grenki
07. 04. 2008 17.29
to ti je pravna država za znoret.
matjaz.jah@gmail.com
07. 04. 2008 16.57
PERGER IN MARIN 10let zapora!