Gospodarstvo

Nova letalska družba za poceni polete

London, 11. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden največjih britanskih turističnih operaterjev MyTravel je zaradi vse večjega povpraševanja po poceni letalskih kartah ustanovila novo letalsko družbo MyTravelLite, ki bo ponujala ugodne letalske prevoze.

Začeli bodo s še nižjimi cenami kot jih ima konkurenca
Začeli bodo s še nižjimi cenami kot jih ima konkurenca FOTO: Reuters

Družba bo organizirala letalske prevoze z letališča v Birminghamu na Severno Irsko ter še na štiri destinacije v Švici, Franciji in Španiji. Družba, ki bo s poleti začela oktobra, pričakuje, da bo 70 odstotkov vseh rezervacij potekalo prek interneta. S tem bo tako na trgu poceni letalskih poletov med drugim konkurirala družbam easyJet, Go in Ryanair, ki so vse tri julija zabeležile skokovito povečanje števila potnikov. MyTravelLite bo po besedah njenega direktorja Tima Jeansa ponujal še nižje cene letalskih prevozov kot easyJet in Go.

Družbe s poceni letalskimi kartami beležijo velik porast potnikov

Ryanair je ena najbolj znanih tovrstnih letalskih družb
Ryanair je ena najbolj znanih tovrstnih letalskih družb FOTO: Reuters

EasyJet je minuli teden sporočil, da je julija prepeljal za 61,7 odstotka več potnikov kot enak mesec lani oz. 1,1 milijona potnikov. Družba Go, ki jo je EasyJet kupil za 568,5 milijona dolarjev, pa je julija prepeljala 58,8 odstotka več potnikov kot lani oz. skoraj 650.000. EasyJet je tako največji evropski letalski prevoznik s poceni letalskimi kartami. Blagovno znamko Go bo EasyJet s trga umaknil v začetku leta 2003, razmišlja pa tudi o prestavitvi svojega sedeža z letališča Luton severno od Londona na letališče Stansted, ki je prav tako severno od britanske prestolnice in kjer je trenutno tudi sedež družbe Go. Tudi Ryanar je minuli teden poročal o julijskem 41-odstotnem povečanju števila potnikov v primerjavi z lani. Skupno je Ryanair julija prepeljal 1,45 milijona potnikov.