Gospodarstvo

Nov telefon s staro številko

Ljubljana, 19. 10. 2005 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Borut Meško
Komentarji
0

Če ne bo zapletov, bomo lahko tudi v Sloveniji že v nekaj tednih zamenjali operaterja in ohranili isto številko.

Evropska komisija je zaradi kršitve Direktive o univerzalnih storitvah nedavno znova opozorila Slovenijo, da ne zagotavlja prenosljivosti telefonskih številk med operaterji za fiksne in mobilne telefone. Prav tako ni izpolnila niti starih obvez glede spodbujanja konkurenčnosti.

Potrošniki, še posebej pa podjetja, se le neradi odločijo za zamenjavo telefonskega operaterja, čeprav konkurenca ponuja nižje cene in ugodnejše storitve. Vedo namreč, da bodo z zamenjavo operaterja dobili novo telefonsko številko, na stari pa nenadoma ne bodo več dosegljivi. Neprijetno tako za njihove stranke, hkrati pa dodaten strošek, saj morajo podjetja v takem primeru v celoti spremeniti svoje dokumente, vizitke, baze podatkov in o novi telefonski številki obvestiti svoje dosedanje poslovne partnerje.

Na pritisk iz Bruslja je Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) organizirala razpis za upravljavca centralne baze telekomunikacijskih številk in pred dnevi so operaterji za to nalogo izbrali podjetje Avtenta.si v sodelovanju z družbo Teletech. V postopek se je vključilo devet operaterjev, med njimi Debitel, Medinet, Mobitel, Si.mobil, Siol, T-2, Telekom Slovenije, Voljatel in Western Wireless International. Nekateri med njimi z izborom niso zadovoljni, saj je Avtenta.si v večinski lasti Telekoma Slovenije in zato dvomijo v neodvisnost upravljavca centralne baze podatkov o telefonskih številkah.

Rok za izvedbo prenosljivosti številk za operaterje javnih mobilnih radijskih storitev je APEK določil 31. december 2005, za operaterje javnih fiksnih telefonskih storitev pa najkasneje 30. junij 2006.

Projekt je v fazi usklajevanja pogodb z vsemi devetimi operaterji. "Zaključek vseh usklajevanj pričakujemo v treh tednih," je za 24ur.com povedal direktor Avtente.si Darko Pretnar. V primeru, da pride do podpisov pogodb do konca meseca, zagotavljajo omogočanje prenosljivosti številk v roku, to je do konca leta za mobilce in do sredine prihodnjega leta za navadne telefone.

Opomini Evropske komisije se lahko za Slovenijo v najslabšem primeru končajo na Sodišču evropskih skupnosti v Luksemburgu z izdatno denarno kaznijo, račun pa bodo morali poravnati davkoplačevalci iz proračuna. Ozadje bruseljskih opominov je že nekaj let jasno vsakomur, ki se vsaj malo spozna na razmere na slovenskem telekomunikacijskem trgu. Dosedanje vlade so namreč vzdrževale nekonkurenčno zakonodajno in poslovno okolje za svoja paradržavna konja - Telekom Slovenije in njegovo hčerinsko podjetje Mobitel - z mehanizmi popolnega obvladovanja trga in odganjanja konkurence. Vse z namenom, da bi država v najugodnejšem trenutku prodala Telekom Slovenije na mednarodnem razpisu, z izkupičkom pa bi sanirala javno-finančni primanjkljaj, vse od pokojnin do plač javnih uslužbencev.

Operaterji načeloma zelo skrbijo za diskretnost podatkov o svojih strankah, še posebej če to naročniki sami izrecno želijo. Nekateri med njimi denimo, ne želijo biti objavljeni v javno dostopnih telefonskih imenikih. Za alternativne operaterje je zlasti pomembno, kako bo v tehničnem smislu zagotovljena zaščita pred morebitno zlorabo občutljivih poslovnih in osebnih podatkov o naročnikih. Zato se zastavlja vprašanje, kako bo to zagotavljala Avtenta.si, glede na znane ugovore nekaterih operaterjev v javnosti, da je podjetje v večinski lasti Telekoma Slovenije.

"Ker je dejavnost skladiščenja in varovanja podatkov usmeritev podjetja Avtenta.si, si ne moremo privoščiti nekorektnega poslovanja," je povedal direktor Avtente.si. "Hkrati je dejavnost skupine Telekom na očeh javnosti, tako da je ravnanje v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji ali zloraba podatkov izključena." Za samo aplikacijo bo poskrbelo podjetje Teletech, medtem ko Avtenta.si zagotavlja zgolj podatkovno skladišče in infrastrukturo, ki je potrebna za zanesljivo delovanje sistema. "Tako da naši sodelavci niti nimajo dostopa do berljivih podatkov. Vsi operaterji imajo dostop do istih podatkov, tako da se težko govori o zlorabi enega operaterja nad drugim," zagotavlja Pretnar.