Gospodarstvo

Nov mejnik pri združevanju Nove KBM in SKB banke

Ljubljana, 27. 06. 2024 14.31 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V procesu združevanja Nove KBM in SKB banke je dosežen pomemben mejnik, so sporočili iz Nove KBM. V zadnjih dneh sta namreč Evropska centralna banka in Banka Slovenije izdali dovoljenji za združitev bank v eno pravno entiteto. Pravna združitev bank je predvidena 22. avgusta 2024, naslednji dan pa se bo združena banka preimenovala v OTP banko d. d., so razkrili.

"Proces združevanja Nove KBM in SKB banke teče od lanskega februarja, ko je Skupina OTP kupila Novo KBM. Pred tem je konec leta 2019 stopila na slovenski trg z nakupom SKB banke. Cilj njunega povezovanja je oblikovanje vodilne finančne institucije v državi, ki bo tako na področju poslovanja s prebivalstvom kot z gospodarskimi družbami zagotavljala visokokakovostne bančne storitve in produkte s še večjo dodano vrednostjo," pojasnjujejo v Novi KBM.  

Bankomat Nove KBM z novim logotipom
Bankomat Nove KBM z novim logotipom FOTO: Shutterstock

Združena banka se bo po združitvi preimenovala v OTP banko d. d. Dobila bo nov logotip, ki ga bodo postopoma uvajali na bančnih stičnih točkah. Do zamenjave logotipa bank z novim logotipom bo prihajalo postopoma, zato bodo določeno obdobje po združitvi ponekod še vedno v uporabi obstoječi logotipi bank, pojasnjujejo. 

Kaj to pomeni za uporabnike? 

Združitev prinaša pomembne spremembe  predvsem za stranke SKB banke, ki bodo nekaj dni pozneje, predvidoma 1. septembra 2024, migrirane v informacijski sistem Nove KBM in bodo začele uporabljati nove ali prilagojene bančne produkte. Obe banki sta že začeli z obveščanjem strank, v prihajajočem obdobju pa načrtujejo še številna dodatna obvestila in napotke, vse z namenom, da bo prehod v združeno banko za stranke čim bolj preprost in nemoteč. Tako so vse stranke že prejele obsežno obvestilo z opisanimi prednostmi, spremembami in navodili. Prav tako sta obe banki na svojih spletnih straneh vzpostavili posebno mesto, kjer so objavljene vse informacije o spremembah, s ključnimi vprašanji in odgovori, v pomoč strankam pa so na voljo tudi sodelavci v kontaktnih centrih. Dodatne informacije lahko stranke  prejmejo tudi v poslovalnicah ali pri svojih skrbnikih, so pojasnili na Novi KBM. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
27. 06. 2024 17.21
Dve oderuške banke!