Gospodarstvo

'Družbe Nomago ne prodajamo, smo pa odprti za strateška partnerstva'

Ljubljana, 26. 11. 2019 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko so odjeknile govorice, da se Slovenske železnice zanimajo za nakup avtobusnega prevoznika Nomago, so iz družbe Adventura holding sporočili, da Nomaga ne prodajajo, saj da gre za njihovo "strateško naložbo". "Odprti pa smo za morebitna strateška partnerstva, ki bi prispevala k nadaljnjemu razvoju Nomaga," so sporočili lastniki.

Iz družbe Adventura holding, ki je lastnica avtobusnega prevoznika Nomago, so se za našo spletno stran odzvali na poročanje o zanimanju Slovenskih železnic za nakup Nomaga. 

"Panoga mobilnosti je ena izmed najhitreje rastočih in najbolj perspektivnih panog v svetu. Kot smo že večkrat pojasnili, Adventura holding ne prodaja družbe Nomago, saj gre za našo strateško naložbo. Odprti pa smo za morebitna strateška partnerstva, ki bi prispevala k nadaljnjemu razvoju Nomaga, oziroma za sodelovanje s potencialnimi partnerji, ki bi skupaj z nami soustvarjali zgodbo Nomago," so dejali.

Slovenske železnice se zanimajo le za avtobuse in povezave: posel vreden 20-30 milijonov

Kot so včeraj poročali mediji, naj bi se, potem ko nadzorniki Petrola upravi Tomaža Berločnika, ki je želel podjetje kupiti v celoti, niso prižgali zelene luči za prevzem Nomaga, zdaj za nakup Nomagovih avtobusov in povezav zanimale Slovenske železnice. Posel, vreden 20 do 30 milijonov evrov, naj bi bil končan že prihodnji mesec.

Iz družbe Adventura holding so sporočili, da Nomaga ne prodajajo, saj da gre za njihovo "strateško naložbo".
Iz družbe Adventura holding so sporočili, da Nomaga ne prodajajo, saj da gre za njihovo "strateško naložbo". FOTO: Dreamstime
Kljub hitri rasti Skupina Nomago tako še vedno ostaja nizko zadolžena in z velikim razvojnim potencialom, saj je konec lanskega leta neto finančni dolg za zgolj približno dvakrat presegal normalizirani dobiček iz poslovanja pred amortizacijo. Adventura holding

Nomagovi lastniki potrjujejo, da so Slovenske železnice med zainteresiranimi: "Že več mesecev tako poteka mednarodni konkurenčen postopek, ki ga za nas vodi svetovalna skupina Deloitte in v katerega je vključenih več potencialnih strateških partnerjev. Odločitve, s katerim od teh investitorjev bomo skupaj razvijali Nomago, še nismo sprejeli. Lahko pa potrdimo navedbe Slovenskih železnic, da so tudi oni eden izmed interesentov."

Dodajajo, da bodo pri izbiri upoštevali predvsem to, "kateri od potencialnih partnerjev bi bil najbolj primeren za dolgoročni razvoj Nomaga, ki ima velike ambicije, načrtovan pa je tudi vstop na nove evropske trge in vpeljava novih storitev mobilnosti."

Cilj, da bo Nomago vodilni ponudnik povezanosti Benetk in Dubrovnika, dosežen

Zatrdili so, da je ena od potencialnih možnosti povezovanje s podjetji, ki so aktivna na področju mobilnosti oziroma na komplementarnih področjih. "Druga možnost je, da bodo Nomago poleg Adventure holding podprli še drugi specializirani institucionalni vlagatelji, ki so osredotočeni na panogo mobilnosti in bi lahko pomembneje prispevali k razvoju enega ali več strateških stebrov poslovanja skupine Nomago ali kako drugače podprli ambiciozno strategijo."

"Odprti pa smo za morebitna strateška partnerstva, ki bi prispevala k nadaljnjemu razvoju Nomaga," so sporočili lastniki Nomaga.
"Odprti pa smo za morebitna strateška partnerstva, ki bi prispevala k nadaljnjemu razvoju Nomaga," so sporočili lastniki Nomaga. FOTO: Dreamstime

"Ob prevzemu in združitvi skupno več kot 10 podjetij, smo si v Adventuri holding zadali, da bo Nomago postal vodilni ponudnik mobilnosti in potovanj med Benetkami in Dubrovnikom. Ta cilj je bil v rekordno kratkem času dosežen in na določenih področjih celo presežen," še sporočajo iz Adventure holdinga.

Po njihovih načrtih naj bi se prihodki Skupine Nomago v naslednjih petih letih povzpeli na več kot 150 milijonov evrov, pri tem bodo investirali prek 40 milijonov evrov, letno pa prepeljali več kot 15 milijonov potnikov. "Pri doseganju zastavljenih strateških mejnikov je za Adventuro holding izredno pomembna tudi dolgoročna stabilnost in vzdržna rast poslovanja, kar velja za vsa podjetja v naši skupini."

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vomo
02. 12. 2019 10.55
+1
Dokle se bomo vozili iz Ljubljane v Koper 5 h, se mi zdi nesmiselno vlagati v avtobusno podjetje, ko je še toliko odprtega v železnici. S to idejo lahko pride na dan samo nesposoben.
brezveze13
26. 11. 2019 17.30
+5
slovenske železnice se naj raje brigajo za drugi tir ne pa da država financira projekt od katerega je odvisna SŽ
kure bedne
26. 11. 2019 13.05
+21
Naj se SŽ zanimajo raje za svoj ajznpon, da ne bi spet kaj iztirilo. Je pa svinjarija to, da se hvalijo s tujim- našim denarjem. Kar spomnite se kam so šle naše plačane cestnine- V AJZNPON. Tam pa vemo katera stranka je glavna ( janez in prijatelji).
TITO 50
26. 11. 2019 12.54
+30
S Ž naj najprej vrnejo denar v pokojninski sklad s katerim jih je Demosova vlada reševala po osamosvojitvi.
RdecaZvezda
26. 11. 2019 17.26
+13
Ko so bili v zgubi,smo jih mi reševali denarjem od pokojnin,zdaj ko so pa na zeleni veji,bi pa kupovali Nomago namesto,da bi vrnili denar tja kjer so ga vzeli.
ariane68
26. 11. 2019 12.38
+0
Tudi v tujini imajo državne železnice v lasti avtobusne prevoze zaradi boljših povezav!!
Darko32
26. 11. 2019 14.58
+16
Ja imajo in je tudi odgovornost drugačna. Pri nas pa se gleda samo kje se bi kaj ukradlo in goljufalo. Kot vidiš takšno idelogijo večina sogovornikov ne odobrava. Na železnicah se naj raje brigajo zato, da bodo imeli vlake čiste in bodo vozili vlake redno in ne da imajo po 1 uro zamude na 200 kilometrih trase.
Darko32
26. 11. 2019 11.39
+37
Glavni cilj Železnice je bil očitno ta, da bi lahko si pripravila teren za goljufanje z subvencijami in lažnim prikazom prevoza števila potnikov. Še bolj škandalozno pa je to, da po eni strani izsiljujejo za subvencije in sočasno prikazujejo minus in tukaj pa vidimo, da bi celo kupili neko firmo. Če gledamo matematično takšna ekonomija kaže čudno vodenje finančnega stanja, saj kdor nima denarja in je v kreditih ne more kupiti neko firmo. Zato je pravilna odločitev, da se ne prodaja in uničuje kopenski potnikški promet kolikor ga je še ostalo. Zanimivo pa je nekaj drugega in to je, da se je v to silili politika z SDS-ovimi patroni na čelu.
marzo
26. 11. 2019 11.59
+8
ariane68
26. 11. 2019 12.36
+4
In to zajeten dobiček, so ena vodilnih firm z dobičkom v Sloveniji, takoj za Krko!!!
tekač
26. 11. 2019 11.36
+17
Jugatneme, ja res, zrihtajo naj proge in vlake, res ne razumem zakaj ne vložijo denar v železniško infrastrokturo. Avtobuse.....nekdo bo zaslužil...takoj policija in preiskava. Ne pa da jih iščejo deset let po dogodku....Zamenjat tam vse, slabše kot je na železnici ne more biti.
Carmenlula
26. 11. 2019 11.32
+17
Nobena Firma ni vredna ničesar v nobeno ne bi vložila niti centa, da pa največja ŠKART roba, Ajzn pon Marije Terezije, ki visi na javnem denarju hoče kupiti nekaj za kar denarja nima je pa višek nagnusnosti v tej Vukojebini glede na to, da je državna Firma. Slovenija je svetovni Fenomen Komunističnega gospodarstva to sodi v knjigo rekordov, pod neumnosti kretenizem saj ni res pa je ??
jugatneme
26. 11. 2019 11.28
+22
Ne razumem teh SŽ, vlaki počasne kot polž, infrastuktura da te kap, stalno visijo v minusu in ti naj bi kupovali podjetje na trgu....a imajo milijone €?
Darko32
26. 11. 2019 11.42
+19
Ko sem prebral članek sem mislil, da je novinar zgrešil naslov in ko sem malo bolje prebral sem videl, da je res. Če gledamo izjave MES-a v drugih prierih vidimo, da so mojsti goljufanja in prirejanja podatkov. Zahtevajo višje subvencije in sočasno trdijo, da imamo plus finačno stanje. Tukaj je bilo več kot očitno, da so ciljali na to podjtje zato, da bi lahko goljufali in izsiljevali z subvencijami in nič drugo. Ma njih boli padka za kvaliteten in zanesljiv prevoz v kopenskem prometu.
ariane68
26. 11. 2019 12.39
+0
Jugotname pa kje ti živiš u Kuršumljiji Al kje SŽ imajo že nekaj let visoki dobiček, zato ne klobasaj neumnosti!
Pokahontas77
26. 11. 2019 12.46
+4
Bo Bratuskova subvencionirala...Adrio je potopila.
Uporabnik113189
26. 11. 2019 11.12
+18
Res ne razumem železnic.. Imajo strokovnjake za logistiko, vse kar potrebujejo je kupiti avtobuse, zaposliti voznike in Nomago gre lahko s svojo "strateško" naložbo v Kongo ali Irak. Zakaj za visoko ceno kupovati odslužena vozila in voznike, ki bodo jutri napisali odpoved.. Za ta denar si lahko kupiš nove avtobuse, boljše..
exdetektiv
26. 11. 2019 11.27
+4
Kako dobro napisano...ko bi le veliki žel . duhovi le to prebrali in RAZUMELI.
Darko32
26. 11. 2019 11.45
+4
Delno imaš prav. Vendar pri nas je glavni problem, ker bi vsi nekaj goljufali in tudi, če imajo minus bi še kar nekaj kupovali. Potem pa kalkulirali kako bodo z subvencijami pokrivali zgrešene naložbe. Glede voznega parka pa je Slovenija pretežno hribovita država in avtobusi in vsa prevozna sredstva zelo trpijo na teh odsekih. Posledično se hitrje izrabijo.