Gospodarstvo

NLB razpisuje mesto predsednika uprave

Ljubljana, 16. 07. 2009 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet NLB je objavil razpis za mesto predsednika uprave. Kandidati morajo ponudbe v slovenskem in angleškem jeziku poslati do vključno 7. avgusta.

Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis NLB za predsednika uprave, morajo poleg splošnih pogojev, določenih v zakonu o delovnih razmerjih, in pogojev za člana uprave, določenih v zakonu o gospodarskih družbah, izpolnjevati še pogoje za člana uprave banke, določene v zakonu o bančništvu.

Delovno razmerje z izbranim kandidatom bo sklenjeno za pet let in pod odložnim pogojem pridobitve dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje funkcije predsednika uprave.

Od njih pričakujejo magisterij ali primerljivo stopnjo izobrazbe iz ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri ter najmanj 10 let delovnih izkušenj pri vodenju poslov podjetja primerljive velikosti in dejavnosti, kot je banka oziroma drugih primerljivih poslov. Kandidati morajo aktivno obvladati slovenski in angleški jezik ter obvladati slovenske in mednarodne finančne dejavnosti.

Vlogi morajo priložiti kratko videnje izzivov, s katerimi se sooča bančna dejavnost po svetu, in vpliv le-teh na slovenski finančni sektor. Od uspešnega kandidata pričakujejo, da bo ob sebi oblikoval in motiviral učinkovito skupino najvišjih vodij.
Nadzorni svet si sicer pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov.

Ponudbe s kratkim življenjepisom in originalnim dokazilom oziroma notarsko overjeno kopijo dokazila o izpolnjevanju pogoja strokovne izobrazbe ter ostalimi dokazili o izpolnjevanju pogojev v slovenskem in angleškem jeziku morajo prispeti do vključno 7. avgusta.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tron3
16. 07. 2009 13.04
Se bom prijavu, ker nikoli nisem študiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kar pomeni, da sem izobražen he,he...
Mazagazaaa
16. 07. 2009 11.46
še en k bo pobrou miljone...
Ulikses
16. 07. 2009 10.40
Od njih pričakujejo magisterij ali primerljivo stopnjo izobrazbe iz ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri ter najmanj 10 let delovnih izkušenj pri vodenju poslov podjetja primerljive velikosti in dejavnosti, kot je banka oziroma drugih primerljivih poslov. Kandidati morajo aktivno obvladati slovenski in angleški jezik ter obvladati slovenske in mednarodne finančne dejavnosti. kdo pa v sloveniji ustreza vsem tem pogojem? že pri aktivnem obvladovanju slovenščine se zatakne....
Ulikses
16. 07. 2009 10.40
Nadzorni svet si sicer pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov in spet bo brez razpisa :)))
CrniAngeo
16. 07. 2009 10.08
jaz bi bil menedžer NLBja :)
alterego
16. 07. 2009 10.02
Republika Slovenija pa mesto predsednika vlade
dacdac
16. 07. 2009 09.49
Glede na izzid prejšnje razrešnice predsedniku uprave, razmišljam o kandidaturi. V kolikor so med vami ineresenti za v upravo (nižji nivo), povejte - si morem zbrat tim. Bogate nagrade vseh izbrancem (časti firma).