Gospodarstvo

Nepravilnosti pri posojilih podjetja Orion

Ljubljana, 28. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Maja Sodja
Komentarji
0

V javnosti so se pojavila ugibanja, ali podjetje Orion, ki naj bi mu pod pretvezo ugodnih posojil nasedlo precej ljudi, sploh obstaja. Ugotovili smo, da se z dajanjem posojil ukvarjajo že od leta 1992. V dvanajstih letih pa je njihov kredit vzelo več kot 5000 ljudi.

Uroš Pogačnik, odvetnik podjetja Orion
Uroš Pogačnik, odvetnik podjetja Orion FOTO: POP TV

Podjetje Orion je pri ljubljanskem okrožnem sodišču registrirano kot podjetje za gostinstvo, turizem in strokovne dejavnosti. Njihova osnovna dejavnost pa je po besedah odvetnika Uroša Pogačnika finančni leasing. Ustanovitelj podjetja je direktor Branko Lužar, večinski lastnik Oriona pa britanska družba Atractor Project Management. Registrirana je v Londonu, ukvarja pa se s finančnim leasingom v tujini, med drugim tudi v Sloveniji, je povedal Pogačnik.

V nekaterih medijih so se pojavile informacije, da naj bi Lužar na Floridi gradil podjetje in hotel, kar pa pri Orionu zanikajo. Pogačnik zatrjuje, da ne direktor ne družba Orion ne gradita nobenega hotela ali podjetja na Floridi, tako, da ti podatki niso točni.

Pogodbe naj bi bile po besedah Pogačnika veljavne in overjene
Pogodbe naj bi bile po besedah Pogačnika veljavne in overjene FOTO: POP TV

Pogodbe z ogorčenimi strankami, ki nas v uredništvo kličejo vsak dan, so, kot zatrjuje Pogačnik, veljavne in overjene pri notarju. Pogačnik misli, da je spor v tem, da ti ljudje, ki so se zdaj javljali, ne vračajo dolga in skušajo s tem vplivati na sodišča, predvsem pa se izogniti svoji obveznosti.

Je pa zanimivo, če gre verjeti Orionu, da se povpraševanje po njihovih kreditih iz dneva v dan povečuje. In to kljub temu, da v javnosti že nekaj časa krožijo informacije o domnevnih nepravilnostih.

SORODNI ČLANKI