Gospodarstvo

Negotovo v novo leto

Novo mesto, 22. 12. 2008 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Adrii Mobil bodo novo leto začeli s 36-urnim delovnikom. Za prebroditev krize z odprtimi rokami pričakujejo tudi ukrepe vlade.

Novomeška družba Adria Mobil bo z novim letom zaradi kriznih razmer na trgu in posledično zmanjšanja proizvodnje prešla na 36-urni delovnik. Hkrati bodo izvajali tudi druge ukrepe, kot so upokojitve in samozaposlovanje, vse z namenom, da se izognejo ugotavljanju velike večine presežnih delavcev, so sporočili iz družbe.

Hkrati bodo v družbi v celoti upoštevali tudi ukrepe vlade o pomoči podjetjem za prebroditev krize in pričakujejo, da bodo ti sprejeti in veljavni čim prej.

počitniška prikolica
počitniška prikolica FOTO: Dare Čekeliš

"Čeprav podjetja danes aktivno prilagajamo in racionaliziramo svoje notranje procese ter obenem delujemo v smeri učinkovitejšega in konkurenčnejšega nastopa na naših trgih, pa bo v danih pogojih, brez odločnega in usklajenega ukrepanja ne le gospodarstva, ampak tudi vlade, bodoči gospodarski razvoj nepredvidljiv," so poudarili v družbi.

Pričakujejo, da bo vlada z učinkovitimi ukrepi pristopila k finančni razbremenitvi gospodarskih subjektov, ohranjanju delovnih mest ter spodbudam nadaljnjega gospodarskega razvoja.

Upadanju trga v panogi se sicer v Adrii Mobil prilagajajo na vseh področjih poslovanja; v proizvodnih zmogljivosti, racionalizaciji notranjih procesov in zaposlovanja, uvedbi krajšega delovnega časa ter dejavnostih pospeševanja prodaje in optimizacije produktov, so še navedli v Adrii Mobil.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

djimi
22. 12. 2008 18.39
Še vedno od juga nič še ni zamrznilo.