Gospodarstvo

Ne nameravajo ponuditi odstopa

Ljubljana, 19. 04. 2006 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani uprave Droge Kolinske, ki so imetniki delnic družbe, ne nameravajo sprejeti ponudbe za odkup.

Predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar bi kupil delnice Droge Kolinske v lasti članov uprave
Predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar bi kupil delnice Droge Kolinske v lasti članov uprave FOTO: Dare Čekeliš

Člani uprave Droge Kolinske, ki so imetniki delnic družbe, ne nameravajo sprejeti Istrabenzove ponudbe za odkup, ki jo je ta objavil minuli petek. Družba tudi ne namerava sprejeti ponudbe za odkup za lastne delnice, je uprava Droge Kolinske, ki prav tako ne namerava ponuditi svojega odstopa, danes sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Kot še zagotavlja vodstvo Droge Kolinske, med ponudnikom in upravo družbe ne obstaja noben sporazum glede ponudbe za odkup, prav tako ne obstaja noben sporazum v zvezi z uresničevanjem glasovalne pravice iz vrednostnih papirjev, ki so že v lasti ponudnika.

Holdinška družba Istrabenz je, kot omenjeno, ponudbo za prevzem Droge Kolinske, v kateri že obvladuje 55,63-odstotni lastniški delež, objavila 14. aprila, v njej pa za delnico ponudila 2450 tolarjev. Ponudba, ki jo je v imenu ponudnika objavila borzno posredniška družba Publikum, velja do vključno 12. maja.

Zadnja nerevidirana knjigovodska vrednost delnice družbe Droga Kolinska, izračunana v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi, je na dan 31. december 2005 znašala 3069 tolarjev. Na Ljubljanski borzi pa se je enotni tečaj delnice družbe v torek oblikoval pri 2450 tolarjih, kolikor znaša tudi ponujena cena Istrabenza.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.