Gospodarstvo

'Ne gre za sporen nakup'

Ljubljana, 14. 01. 2008 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
B.J./Š.Z.
Komentarji
2

Denar za nove lokomotive, ki jih bodo kupile Slovenske železnice, bo šel s kredita in ne iz proračuna, trdi nadzorni svet.

Slovenske železnice obnavljajo vozni park.
Slovenske železnice obnavljajo vozni park. FOTO: Kanal A

Slovenske železnice bodo v kratkem - z odobritvijo vlade - kupile nove Siemensove večsistemske lokomotive. Razlog je povsem iztrošen vozni park, vendar pa naj bi dve lokomotivi kupili brez javnega razpisa. Če pomislimo, da gre denar za Slovenske železnice iz našega žepa, potem smo bili davkoplačevalci oškodovani za 10 milijonov evrov, je poročala oddaja SVET na Kanalu A.

''Pred podpisom pogodbe med Slovenskimi železnicami in Siemensom o dobavi 20 večsistemskih lokomotiv z nakupno opcijo za dodatnih 20 lokomotiv, je leta 2004 vlada potrdila investicijski program. Ob upoštevanju celotne procedure pred sklenitvijo pogodbe ter pred podpisom poroštvene pogodbe in ob vključenosti številnih vladnih služb in pristojnih ministrstev, sklenitev pogodbe za nakup dodatnih 12 lokomotiv ne more biti sporna,'' je v sporočilu za javnost zapisala predsednica nadzornega sveta železnic, Jelka Šinkovec Funduk.

''S sklenitvijo pogodbe za novih 12 lokomotiv se tako delno realizira nakupna opcija iz osnovne pogodbe iz leta 2004. Investicijski program za dodatnih 12 lokomotiv je potrdil tudi nadzorni svet maja 2007, vlada pa je sklep o nabavi dodatnih 12 lokomotiv sprejela 28. decembra 2007. Slovenske železnice bodo lokomotive kupile iz najetega kredita, ki ga bodo vračale same, in z lastnimi sredstvi, nikakor ne iz denarja davkoplačevalcev,'' je še zatrdila.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

theykilledKenny
15. 01. 2008 15.10
... s kredita, ne s proračuna... - iz dežja pod kap!
minnaema@yahoo.com
14. 01. 2008 19.52
....ma oprostite-jeziva oštja je v esplcitnem primeru &, če se najde denar za nakup oklepnikov se bo našlo (če živimo v pravični državi) tudi za nove lokomotive, ki vendarle prinašajo abundanco, tanki pa le strah gorje in trepet-(odvisno kje se nahajajo) !