Gospodarstvo

Nadzorniki spet v Triglavu

Ljubljana, 04. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorniki agencije za zavarovalni nadzor so vnovič začeli s pregledom poslovanja v Zavarovalnici Triglav, ki ji še vedno grozi odvzem licence za poslovanje. Tokrat v Triglavu zagotavljajo, da bodo nadzorniki dobili na vpogled vse zahtevane dokumente.

Ob prvem pregledu se je zataknilo predvsem pri pogodbah o plačah, sponzorstvih, nagradah in odpravninah. Ker uprava Triglava teh pogodb ni hotela razkriti inšpektorjem agencije, se je med obema ustanovama začela skoraj leto dni trajajoča "vojna", ki je spodnesla predsednico zavarovalnice Nado Klemenčič, ki naj bi po pisanju časnika Finance dobila okrog 100 milijonov tolarjev odpravnice, in člana uprave Jožeta Obersnela.

Nadzorniki so razrešili predsednico uprave Nado Klemenčič in člana uprave Jožeta Obersnela
Nadzorniki so razrešili predsednico uprave Nado Klemenčič in člana uprave Jožeta Obersnela FOTO: POP TV

Agencija je zoper našo največjo zavarovalnico, pri kateri ima vsaj eno obliko zavarovanja skoraj tri četrtine Slovencev, celo sprožila postopek za odvzem dovoljenja za poslovanje. Tokratni pregled spornih pogodb, pa naj bi ta odvzem preprečil.

V Triglavu so nam povedali, da ne vedo natančno, kaj inšpektorje zanima in koliko časa bo pregled trajal, ker je to izključno stvar agencije. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi se celotna zadeva odvila zelo hitro, tako da naj bi agencija še v tem tednu preklicala vse postopke zoper zavarovalnico.