Gospodarstvo

Na SOFu nagrada za Kako hitro je življenje?

Portorož, 09. 03. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Veliko Zlato ogledalo za leto 2004 sta prejeli Vojka Žgavec in Violeta Zgonik za oglas Kako hitro je življenje?, ki ga je oblikovala Agencija 41, naročil pa Mobitel.

Dobitnici, ki sta bili za veliko nagrado nominirani kot prejemnici nagrade zlato ogledalo zima 2003/04, sta za zmagovalni oglas prejeli milijon tolarjev, za Veliko Zlato ogledalo za leto 2004 pa so bili nominirani še trije oglasi, ki so prejeli male nagrade v okviru četrtletnih nagradnih akcij.


Zlato ogledalo pomlad 2003/04 je prejel Karlo Medjugorac za oglas izberi.si - YUGO, agencije Gigo design in naročnika dnevnika Delo, zlato ogledalo poletje 2004 je prejel Vojko Grobelnik za oglas smart forfour, agencije Keaft&Werk in naročnika AC - Intercar, zlato ogledalo jesen 2004 pa je Gal Erbežnik za oglas EasyJet Berlin, agencije Mayer McCann in naročnika EasyJet.

Prvi dan letošnjega festivala, katerega tema je odgovornosti v oglaševanju, je bila podeljena tudi nagrada za najboljši televizijski oglas. Udeleženci festivala, ki so v času prikazovanja prijavljenih oglasov na današnji projekciji glasove oddali preko sms sporočil, so za najboljši oglas s 35,5 odstotki glasov izbrali Simobilov oglas Kill Bill 1. V finale so se uvrstili še Bandidos - Zgrabi ga, Thomy komedija, Športni spodrsljaji, Toyota, Valentinovo - mislim tvoje misli, Peskovnik, Krava in Hypo avto.

SORODNI ČLANKI