Gospodarstvo

Mura z aprilom uvaja 32-urni delovnik

Murska Sobota, 25. 03. 2009 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
2

Predsednik Murine uprave Franc Huber je napovedal, da bo tudi Mura s 1. aprilom uvedla 32-urni delovnik. Za to so se odločili zaradi še dodatnega 10-odstotnega upada naročil.

Kot je povedal predsednik Murine uprave Franc Huber, bodo 32-urni delovnik uvedli največ za mesec ali dva. Plače zaposlenih bodo kljub temu ostale enake, kot da bi delali 36 ur tedensko, je ob tem zagotovil.

Huber je dejal, da je del Murinih delavcev že na kolektivnem letnem dopustu, drugi pa bodo šli, ko bodo dokončali svoje delo. Ob tem je Huber pojasnil, da so februarja končali sezono jesen–zima, začeli pa bodo s kolekcijo pomlad–poletje.

Šivilje
Šivilje FOTO: POP TV

"V tem prostoru med dvema sezonama smo vedno šli na dopust, letos pa je ta nekoliko daljši, saj koristimo ure iz skrajšanega delovnika. Najprej so na dopust odšli delavci, ki opravljajo pripravljalna dela, potem gredo delavci iz proizvodnje, nazadnje pa še delavci iz odpreme izdelkov. Vsi skupaj pa se bomo ponovno zbrali okrog 20. aprila," je povedal Huber.

Dodal je še, da so zaradi upada naročil pripravili tudi rebalans letošnjega poslovnega načrta, ki ga mora potrditi še nadzorni svet. Na vprašanje, ali so ugotovili, koliko delavcev je odvečnih v Muri, je Huber odgovoril, da se bo prvotna številka 676 presežnih delavcev zagotovo povečala – presežni delavci bodo podjetje zapustili do konca letošnjega leta.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antitrust08
25. 03. 2009 19.51
Prima, še eden je cepnu :(
.::.
25. 03. 2009 13.50
nekaj ne štima ... delovnik je seštevek opravljenih delovnih ur v enem dnevu. en dan ima 24 ur, zato je 32-urni delovnik utopija. popravite v 32-urni delovni teden, pa bo.