Gospodarstvo

Mura se ubada z izgubami

Ljubljana, 13. 02. 2008 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Mure je obravnaval kadrovsko problematiko in imenoval komisijo za prenovitev uprave.

Nadzorni svet Mure je na današnji seji obravnaval kadrovsko problematiko in imenoval komisijo, ki bo opravila potrebne razgovore za dopolnitev oziroma prenovo uprave družbe, so sporočili iz Mure. Ali naj bi načrtovali zamenjavo predsednika uprave družbe Aleša Kumperščaka kot so danes poročale Finance, iz družbe niso sporočili. Zamenjavo Kumperščaka, ki je krmilo Mure prevzel junija lani, naj bi si najbolj želeli zaposleni v družbi, predstavniki kapitala pa naj bi bili proti zamenjavi.

Mura
Mura FOTO: Kanal A

Mura se že več let ubada z izgubami, lanska naj bi dosegla 600.000 evrov. Sredi januarja so se v javnosti pojavile govorice, da naj bi se za nakup družbe s 3000 zaposlenimi, zanimal srbski podjetnik Đorđe Nicović, vendar so v Muri to zanikali.

Murskosoboško tekstilno podjetje so sredi januarja, da bi se pozanimali za položaj v družbi, kamor je država leta 2003 vložila 10 milijonov evrov pomoči, obiskali tudi ministrica za delo Marjeta Cotman ter gospodarski in prometni minister Andrej Vizjak in Radovan Žerjav. Kot je takrat dejal Kumperščak, ima družba proizvodne zmogljivosti polno zasedene, tako da jim zdaj pomagajo tudi kooperanti, družba pa bo nadaljevala politiko iz preteklosti, kar pomeni zmanjševanje števila zaposlenih po načelu naravnega odliva.

Ob tem je tudi dejal, da bodo lanski poslovni rezultati zelo podobni rezultatom iz leta 2006, ko je Mura ustvarila za 626.000 evrov izgube in 51,2 milijona evrov prihodkov, za letos pa naj bi imela družba - kot je poudaril Kumperščak ob obisku ministrov - smele načrte preoblikovanja in prestrukturiranja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivo_jan
14. 02. 2008 11.23
No, te podatke, ki jih je dal je blefiranje. Tista, ki bi mogla dat podatke pa še ni niti na polovici dela. (ampak, noče noben rečt od kje mu ti podatki) Sej eni bodo kmalu odšli ven, ker se znjim ne da delat
theykilledKenny
14. 02. 2008 08.17
Strmoglavite upravo, če je nesposobna. Me prav zanima, če ima kdo v upravi manj kot 15.000 € plače, za srednjeveško podjetja.
fmunih@email.si
13. 02. 2008 18.37
V eTrenjih smo že slišali, da zna ta direktor najbolje peljati podjetja v stečaj! Bravo dražava, ki zna postavljati na prava mesta res dober kader s predznanjem uničenja podjetij!!!!