Gospodarstvo

Mobitel znižuje klice v druga omrežja

Ljubljana, 10. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največji mobilni operater bo z decembrom letos spremenil ceno klicev v druga slovenska mobilna omrežja.

Z novo, enotno ceno želijo svojim naročnikom omogočiti "še bolj enostavno in pregledno ceno klicev v druga slovenska mobilna omrežja". Dodajajo, da so to storili zato, ker se v slovenski javnosti in nekaterih medijih v zadnjem času glede cen Mobitelovih storitev "pojavljajo zmotne in izkrivljene informacije".

Za vse njihove naročnike bo cel dan in vse dni v tednu veljala enotna cena, 39 tolarjev na minuto, so sporočili iz Mobitela. Tako bodo klici v omrežji Simobila in Vege med 18. in 7. uro nekoliko dražji, klici med 7. in 18. uro (zdaj najmanj 50 tolarjev) pa bodo po novem cenejši.

Napovedana sprememba in poenotenje cen se nanaša na naročnike Mobitel, cene klicev Mobiuporabnikov in vseh ostalih storitev pa ostajajo nespremenjene. Tudi po omenjenih spremembah ostajajo cene Mobitelovih storitev pod povprečjem cen v EU, trdijo v največjem operaterju mobilne telefonije.

Povprečni račun Mobitelovega naročnika se zaradi poenotenja cen klicev v druga slovenska mobilna omrežja po Mobitelovih ocenah ne bo bistveno spremenil ob enakih klicnih navadah.