Gospodarstvo

Mirage zmagal v Črni gori

Podgorica, 02. 02. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novomeška družba Mirage, ki izdeluje potne liste, za 3,5 milijona evrov kupuje črnogorsko-turistično podjetje.

Lastnik Miragea Robert Rotar: Dobiček od poslov z državo vlaga v črnogorski turizem
Lastnik Miragea Robert Rotar: Dobiček od poslov z državo vlaga v črnogorski turizem FOTO: POP TV

Slovenska družba Mirage iz Novega mesta je po mnenju črnogorske razpisne komisije za turizem pripravila najboljšo ponudbo v postopku privatizacije hotelsko-turističnega podjetja Korali iz Bara. Sklep razpisne komisije mora potrditi še državni svet za privatizacijo, zatem pa bi se začela pogajanja o sklenitvi kupoprodajne pogodbe.

Mirage je za nakup manjšinskega 34-odstotnega deleža kapitala družbe pripravljena plačati 3,5 milijona evrov ali dvakrat več kot njegova tekmeca na drugem in tretjem mestu.

Država je ponudila naprodaj 34 odstotkov delnic družbe Korali, poleg Miraga pa so ponudbe oddale še štiri družbe. Med njimi še dve slovenski, in sicer drugouvrščena NFD Holding in petouvrščeni Svit. Podgoriški Fininvest je zavzel tretje, češki konzorcij PQ Company, Kovotours & AWIS pa četrto mesto.

Družba Mirage je sicer bolj znana na področju izdelave in personalizacije bančnih, poslovnih, polikarbonatnih ter PVC kartic. Podjetje je v času Drnovškove vlade dobilo pooblastilo države za izdelavo osebnih izkaznic in potnih listov.

SORODNI ČLANKI