Gospodarstvo

Mercator se bo zadolžil

Ljubljana, 21. 09. 2006 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mercator je podpisal pogodbo o dolgoročnem posojilu v višini 40 milijonov evrov.

Žiga Debeljak
Žiga Debeljak FOTO: Dare Čekeliš

Mercator je minuli petek z Mednarodno finančno korporacijo (IFC) podpisal pogodbo o dolgoročnem posojilu v višini 40 milijonov evrov. Kot je uprava družbe sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze, bodo sredstva uporabili za splošne korporativne namene, med drugim za financiranje Mercatorjevih investicij, ki so v teku v Srbiji ter BiH.

Investicijski načrti Mercatorja vključujejo predvsem širitev delovanja v obeh omenjenih državah, ta širitev pa je del širše strategije preboja do mesta vodilnega trgovca na drobno s prehrambenimi izdelki v državah jugovzhodne Evrope.

Posojilo IFC predstavlja prvi korak v sklopu širšega finančnega paketa z IFC, dogovorjenega za srednjeročno obdobje, ki pa bo najverjetneje vključeval tudi sodelovanje ostalih bank preko postopkov sindiciranja.

"Mercator uporablja najboljše mednarodne poslovne prakse v sektorju maloprodaje in IFC želi podpreti njegova prizadevanja za širitev na območju jugovzhodne Evrope," je izjavil direktor oddelka za globalne produkte in storitve pri IFC Dimitris Tsitsiragos.

Po besedah predsednika uprave Mercatorja Žige Debeljaka bo financiranje s strani IFC znatno pripomoglo k investicijskim aktivnostim družbe na zadevnih trgih, kar bo pozitivno vplivalo na nadaljnjo rast ter pomagalo Mercatorju pri doseganju enega ključnih dolgoročnih strateških ciljev, t.j. postati vodilni trgovec na trgih jugovzhodne Evrope.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomazbodner
20. 10. 2006 18.30
Menda je Jankovic gromozansko zadolzeval Mercator, zdajsnja uprava pa pridno dela v njegovo korist in si za to niti tolarja ne izplaca v lastni zep, a ne, Jaka?