Gospodarstvo

Marino začasno na čelu Palome

Ljubljana, 02. 08. 2007 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani nadzornega sveta Palome so za začasnega predsednika uprave imenovali Danila Marina.

Predsednico uprave Matejo Perger so razrešili iz nekrivdnih razlogov.
Predsednico uprave Matejo Perger so razrešili iz nekrivdnih razlogov. FOTO: POP TV

Člani nadzornega sveta Palome so na današnji izredni seji iz nekrivdnih razlogov razrešili predsednico uprave družbe Matejo Perger in člana uprave Uroša Krapšo. Za začasnega predsednika uprave Palome so imenovali dosedanjega predsednika nadzornega sveta Danila Marina, so sporočili iz Palome. "Da družba ne trpi, smo se odločili za začasno rešitev," je povedal Marin, ki podrobnejših informacij ni želel dajati.

Pergarjeva in Krapša sta z odločitvijo nadzornikov že seznanjena, saj sta bila po Marinovih besedah navzoča na seji sveta. Za pojasnila danes odstavljena člana uprave sicer nista bila dosegljiva.

Marin je na vprašanje, za kako dolgo obdobje bo prevzel vodenje družbe in ali bodo objavili razpis za novega predsednika uprave oz. kje ga bodo iskali, odgovoril, da se bodo o podrobnostih še dogovorili.

Konec negotovosti o legitimnosti vodstva


"Ključna naloga v tem trenutku je konsolidacija vodenja v Palomi in čimprejšnje nadaljevanje po poti izpolnjevanja ciljev gospodarskega načrta. Z današnjimi sklepi je tako negotovosti o legitimnosti vodstva in vodenja konec. Pred Palomo pa je izpolnjevanje zahtevnih ciljev letošnjega leta," je, kot so zapisali v sporočilu za javnost, povedal Marin. Temu so z imenovanjem na čelo družbe zamrznili funkcijo predsednika nadzornega sveta.

Paloma
Paloma FOTO: POP TV

Današnje izredne seje nadzornega sveta družbe Paloma - sklical jo je predsednik nadzornikov Marin - se je udeležilo pet od šestih članov sveta, poleg Marina še Štefan Žvab, Boris Kitek, Tomaž Koman in Karel Ferko. Odsoten je bil Igor Hustič.

Nadzorniki so po dodatnih pojasnilih sprejeli revidirano konsolidirano letno poročilo Palome in letno poročilo družbe za 2006 ter izglasovali spremembe v nadzornem svetu. Predsednik nadzornega sveta bo odslej Žvab, njegov namestnik pa Kitek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.