Gospodarstvo

Marin ostaja na čelu Palome

Sladki Vrh, 03. 08. 2007 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Začasni predsednik uprave Palome Marin je od nekdanje predsednice uprave Mateje Perger prevzel vodenje družbe.

Mateja Perger, ki jo je nadzorni svet v četrtek skupaj s članom uprave Urošem Krapšo iz nekrivdnih razlogov razrešil, pa bo sedaj svetovalka uprave, so sporočili iz Palome.

Paloma
Paloma FOTO: POP TV

Znanja Pergerjeve in njene veščine so po Marinovih besedah neprecenljive vrednosti. "Pričakujem, da bo Mateja Perger v vlogi svetovalke uprave ključen dejavnik nadaljnje uspešnosti Palome. Tako je najpomembnejše, da se zdaj lahko posvetimo samo poslovanju, potrošnikom, lastnikom in poslovni javnosti," je ob predaji poslov povedal Marin.

Paloma letno proizvede 70.000 ton izdelkov higienskega papirja za prodajo. V tem trenutku na domačem trgu proda 26 odstotkov celotne vrednosti blaga, ostalo pa izvozi. Izdelke trži pod lastno blagovno znamko in pod blagovnimi znamkami trgovskih verig na domačem in svetovnih trgih ter sodeluje s poslovnimi partnerji v več kot 30 državah.

Po njegovih besedah je prvotna naloga izpolnitev mandata, ki so mu ga dali predstavniki lastnikov. Zagotoviti želijo nemoteno delovanje družbe in s tem varnost za prek 1000 zaposlenih. Vsa prizadevanja so usmerili k izpolnjevanju ciljev gospodarskega načrta. V sodelovanju s strokovnimi službami Palome pa že aktivno iščejo alternativno lokacijo za nov obrat in zagon nove proizvodne linije, ki bo Palomi zagotovila bolj enakopraven nastop na trgih.

Kot je povedala Pergarjeva, je posle predala v interesu Palome: "V tem trenutku je najbolj pomembno, da smo dosegli konsolidacijo vodenja poslovnih funkcij v Palomi, zagotovili normalno in nemoteno delovanje družbe ter s tem varnost sodelavk in sodelavcev."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?ri?ek
03. 08. 2007 23.31
Bela mafija....