Gospodarstvo

Managerski prevzem Elana?

Begunje/Ljubljana, 07. 11. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet tehta upravičenost pogodb, po katerih naj bi članom uprave Elana izplačali denarne nagrade v višini po 220 milijonov. Medtem pa je član uprave Uroš Korže objavil možnost, da si denarja ne bodo razdelili, temveč spremenili v lastniški delež podjetja Ski Mar, ki je večinski lastnik Elana.

Član uprave Elana Uroš Korže je napovedal, da bi lahko v begunjskem Elanu prišlo do managerskega prevzema. Po pogodbi je pet članov uprave Elana - Primož Finžgar, Uroš Korže, Zvone Es, Damir Popovič in Martin Lehner - za svoje uspešno delo upravičenih do po 220 milijonov tolarjev nagrade za uspešno delo.

Menedžerski odkup v zdaj uspešnem Elanu?
Menedžerski odkup v zdaj uspešnem Elanu? FOTO: Dare Čekeliš

Vendar so po besedah Koržeta za pomembne dosežke Elana poleg uprave zaslužni tudi ostali zaposleni, zato si člani uprave denarja ne bodo razdelili, ampak ga nameravajo spremeniti v 13-odstotni lastniški delež podjetja Ski Mar, večinskega lastnika Elana.

Dividende bi namenili za fundacijo, ki bi štipendirala otroke zaposlenih v Elanu, s pomočjo lastniškega deleža pa bi lahko prišlo po mnenju besedah Koržeta tudi do managerskega prevzema.

"Kot lastniki smo pripravljeni sodelovati v neki obliki managerskega prevzema in k temu povabiti tudi srednji management in zaposlene. Vendar je stvar dogovora, predvsem od tega, ali so lastniki pripravljeni prodati svoje lastniške deleže," je povedal Korže.

SORODNI ČLANKI