Gospodarstvo

Maja tri nove destinacije

Ljubljana, 23. 02. 2006 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Adria bo maja letela v Rim, Barcelono in Tirano. Za promocijo bo poskrbela Slovenska turistična organizacija.

Predstavniki Adrie Airways in Slovenske turistične organizacije (STO) se dogovarjajo o skupnem sodelovanju, saj Adria Airways maja uvaja tri nove destinacije. STO bo predvidoma v Španiji in Italiji pripravila programe promocije Slovenije kot turistične destinacije, s čimer naj bi privabili tuje turiste v Slovenijo.

Z Brnika v Barcelono, Rim in Tirano

Od maja dalje bo Adria svojim potnikom ponudila tri nove destinacije
Od maja dalje bo Adria svojim potnikom ponudila tri nove destinacije FOTO: POP TV

V Rim bo letalo Canadair s 48 do 50 sedeži prvič poletelo 15. maja, v Barcelono bo 27. aprila prvič poletel Airbus A320 s 162 sedeži, v Tirano pa 5. maja manjši Canadair (do 50 sedežev). Na relaciji Ljubljana-Rim bo letalo letelo štirikrat tedensko, in sicer ponedeljek, sreda, petek in nedelja, cena povratne vozovnice brez letaliških taks pa bo 118 evrov. Na liniji Ljubljana-Barcelona bodo leti dvakrat na teden, in sicer četrtek in nedelja, povratna vozovnica pa bo brez taks stala okoli 120 evrov. Na povezavi Ljubljana-Tirana bodo leti šestkrat tedensko, cena vozovnice pa bo okoli 199 evrov, je za 24ur.com povedala predstavnica Adrie Airways Ljerka Zupančič.

Pri Adrii so se za nove povezave odločili, ker so njihove tržne analize pokazale, da bi to bile primerne linije za vključitev v njihovo mrežo, pravi Zupančičeva, ki dodaja, da bo Adria sodelovala tudi s tujimi družbami. V Rimu konkretno z italijansko družbo AirOne, ki bodo Adrii omogočila povezave naprej, med drugim tudi za Palermo in Katanijo, obratno pa bo Adria italijanski družbi omogočila povezavo v Sarajevo, Skopje, Prištino in Podgorico.

STO bo promovirala Slovenijo

Kot je pojasnila Zupančičeva, se Adria in STO dogovarjata za sodelovanje na marketinškem področju. STO naj bi pripravila promocije Slovenije v Italiji in Španiji, kar naj bi po pričakovanjih pripomoglo k večjemu številu potnikov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.