Gospodarstvo

Letalski liniji odpovedani

Ljubljana, 05. 06. 2007 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jat Airways je kljub pogodbi o vzpostavitvi letalske povezave Portorož-Beograd-Rim odpovedal redne lete.

Letalski prevoznik Jat Airways je kljub pogodbi o vzpostavitvi redne letalske povezave Portorož-Beograd-Rim s 16. junijem, ki jo je podpisal z Adrio Airways, odpovedal redne lete, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Kot so pojasnili v srbski letalski družbi, so bili zaradi nepredvidenih okoliščin prisiljeni spremeniti veljavni vozni red. Razlog za to naj bi bil v pomanjkanju prostih letalskih zmogljivosti.

Letov med Portorožem in Beogradom tako ne bo, odpovedani so tudi čarterski leti med Portorožem in Rimom, pojasnjujejo v STO. V STO po besedah direktorja Dimitrija Picige odpoved napovedane letalske linije obžalujejo. Vzpostavitev novih letalskih linij bi namreč po njihovem mnenju bistveno prispevala k uspešnemu trženju slovenske turistične ponudbe ter k intenzivnejši promociji in večji prepoznavnosti tako Slovenije kot slovenske turistične ponudbe na tujih ciljnih trgih.

"Napovedani letalski liniji smo pripisovali še poseben pomen, saj bi šlo za povezavo tudi na italijanski trg, za katerega ocenjujemo, da slovenski turizem celotnega potenciala še ni izkoristil," je dejal Piciga. Direktor Aerodroma Portorož Ljubo Milič pa je povedal, da je bila ta povezava zanje izjemnega pomena, od nje pa si je veliko obetal tudi obalni turizem. "Potrudili se bomo, da čim prej najdemo alternativno rešitev, ki bo oživila portoroško letališče," je dodal.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badabum
06. 06. 2007 00.01
Janez-100 je koza splavla pa si ti padu ven a nej taku?Da nebom začel o adriji in brniku ti moron...
janez111@email.si
05. 06. 2007 18.51
Balkanci so pač balkanci, nič čudnega. Sicer pa itak: JAT - joke about time.