Gospodarstvo

Lahovnik: Namen tožbe je prikriti resnico

Ljubljana/Sladki Vrh, 11. 02. 2008 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lahovnik še ni seznanjen s tožbo, ki jo je zoper njega vložila članica uprave Palome, zato je ne komentira. Meni pa, da gre za prikrivanje resnice.

Poslanec Zares Matej Lahovnik je sporočil, da še ni seznanjen s tožbo, ki jo je zaradi domnevnega zavajanja javnosti zoper njega vložila članice uprave Palome Mateja Perger. Kot je zapisal v sporočilu za javnost, vsebine tožbe iz tega razloga ne more podrobneje komentirati.

Matej Lahovnik tožbe zoper njega ne komentira.
Matej Lahovnik tožbe zoper njega ne komentira. FOTO: POP TV

Lahovnik sicer meni, da je "na podlagi doslej znanega vsaj nenavadno, da naj bi bila predmet te tožbe tudi izjava, ki ni bila nikoli izrečena". "Po navedbah podjetja Dailog Company naj bi namreč Lahovnik javno trdil, da je bila Mateja Perger županja Braslovč. "To želim zanikati, saj sem jo v omenjeni oddaji poimenoval kot podžupanjo Braslovč, to pa je v preteklosti do zadnjih lokalnih volitev tudi bila," je pojasnil. Lahovnikovo trditev, ki naj bi bila prav tako predmet tožbe, da je Pergerjeva prejela odpravnino, je potrdil minister za finance Andrej Bajuk.

Kot meni Lahovnik, je namen tožbe, da resnica o vlogi in delovanju Pergarjeve ter o posledicah njenih potez za podjetje Paloma ne pride na dan.

Paloma spoštuje zahtevo za pregled poslovanja

Iz uprave Palome so sporočili, da zahtevo po obširnem pregledu poslovanja za zadnjih pet let oz. za daljše obdobje spoštujejo, saj ves čas delujejo transparentno in pri tem upoštevajo interese podjetja, lastnikov, zaposlenih in poslovnih partnerjev ter kupcev. Ob tem dodajajo, da pričakujejo pregled desetletnega poslovanja sladkogorske družbe.

Kot so zapisali, se vodstvo posveča predvsem nujni racionalizaciji poslovanja in izvaja ukrepe, ki so jih uspešna podjetja v Sloveniji že izpeljala. Ob tem je po njihovih zagotovilih pomembno vodilo tudi ohranitev največjega možnega števila delovnih mest, glede na položaj v panogi pa sta dvig produktivnosti in dodane vrednosti na zaposlenega ključna obveza za uspešno poslovanje v prihodnje.

Vodstvo Palome se posveča predvsem nujni racionalizaciji poslovanja in izvaja ukrepe, ki so jih uspešna podjetja v Sloveniji že izpeljala.
Vodstvo Palome se posveča predvsem nujni racionalizaciji poslovanja in izvaja ukrepe, ki so jih uspešna podjetja v Sloveniji že izpeljala. FOTO: POP TV

Odločni ukrepi za racionalizacijo poslovanja, dvig produktivnosti in dodane vrednosti na zaposlenega pa po njihovem mnenju niso v interesu tistih posameznikov v Palomi, ki z neresnicami in podtikanji škodijo Palomi, managementu in vsem zaposlenim, še dodajajo v vodstvu družbe. Pri tem najverjetneje ciljajo predvsem na predsednika sveta delavcev Jožeta Korotaja, ki se je v zadnjem času najbolj izpostavil pri opozarjanju na domnevne nepravilnosti v poslovanju podjetja in postopku privatizacije.

Postopek zoper Korotaja

Sicer pa je predsednik Palomine uprave Danilo Marin Korotaja obvestil, da so zoper njega začeli postopek za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. V upravi namreč ugotavljajo, da naj bi jim Korotaj škodoval z izjavami, ki presegajo njegove pristojnosti, pri čemer bo imel predsednik sveta delavcev v petek možnost zagovora pri predsedniku uprave.

Korotaju očitajo, da je že dlje časa dajal izjave raznim medijem in na tretje nepooblaščene osebe naslavljal pisma, ki so vsebovala neresnične in zavajajoče podatke. Pri tem se jim zdi njegovo ravnanje še toliko bolj nerazumljivo, saj je imel ves čas možnost komuniciranja z upravo.

Korotaj je potrdil prejem izredne odpovedi o zaposlitvi in vabila na zagovor. Ob tem je povedal, da je kot predsednik sveta delavcev deloval na podlagi soglasno sprejetih sklepov omenjenega organa, predvsem pa v interesu podjetja in posledično vseh zaposlenih in napovedal, da bo to dokazal z uporabo vseh razpoložljivih pravnih sredstev.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matjaz.jah@gmail.com
12. 02. 2008 14.50
Kakor koli obračamo besede in dejstva upam si trdit da Pergerjeva Lahovniku ne seže niti do kolen!
generalpostmail@hotmail.com
12. 02. 2008 09.26
Včasih je veljalo "kdor ne zna naj uči" sedaj lahko mirno rečemo "kdor nima pojma naj gre v politiko". Lahovnik je tipičen primer! Ta Frutek ni bil sposoben niti za asistenta na faksu kaj šele za kaj več! Zame osebno je socialni parazit, ki bi ga morali ljudje ustaviti (nikakor ne smejo taki idioti prit v parlament), folk, ne takim nasedat!
Tonček Balonček
11. 02. 2008 20.00
Zakaj evropski finančnik leta, dr. Bajuk blati svojo strankarsko kolegico, da je prejela odpravnino, če pa to ni res! Naj se ji opraviči, ker njemu s eitak evdno samo nekaj zdi, dozdeva in podobno. Takega genija ne bomo nikoli več imeli, ko je bil predsednik vlade, se je v pol leta naučil tekoče govoriti po naše!
tomi.passion@gmail.com
11. 02. 2008 19.46
Bogi Frutek.....jokca in stokca. Drugič pa naj pomisli, preden stegne jezik. S kupljenim doktoratom iz ekonomije soli pamet strokovnjakom. Je pa ironija ta, da največji politik očita gospodarstvenikom, da se poslužujejo političnih potez. Že Frutkova izjava je bil čisti politični pamflet. Glede na to, da je bil Futek minister, se sploh ne čudim, da je bilo gospodarstvo v tako katastrofalnem položaju.
Tonček Balonček
11. 02. 2008 19.04
Ali bo tožila tudi Bajuka?
goso
11. 02. 2008 18.33
Poslovanje racionalizirajo, zaprli so že vse skrete in hodjo v naravo. Ves papir gre pa v prodajo.
doki007@email.si
11. 02. 2008 18.20
ja ja ,...na trenjih je bajuk izjavu ,...."""kot se meni zdi je ta ...rečmo gospa ... vrnila tisto odpravninio ki jo je dobila ...."""""" ----očitno bajuk ne ve kaj govori ,..sej ni čudn ,..!!!!!!!
WC_rolica
11. 02. 2008 18.08
Pa to ni res! Kamlu bomo potrebovali informacijsko rešitev, da bomo lahko ugotavljali, kdo je koga!
DarthRevan
11. 02. 2008 17.59
Lejte, Bajuk je rekel, da je Pergerjeva odpravnino vrnila, Pergerjeva pravi, da je niti dobila ni. Nekdo od njiju prav gotovo laže, saj se ti dve izjavi izključujeta.
doki007@email.si
11. 02. 2008 17.58
ha ha ha ,...zdej bo šel proti vsem postopek ,....tistim ki govorijo resnico ,....!!!! .-------to je značilno za strankarske moči ,....ena je tudi NSI ki jo vodi senilni bajuk ,...ki ne more eno uro brez tobaka ,...!!! ----je pa res da ne bodo nič dosegli ,.... ----zakaj taka izguba palome v kratkem času ....!!!! ----kdo vodi poslovodstvo ;??????