Gospodarstvo

Krka lahko prodaja na Poljskem

Varšava/Novo Mesto, 05. 05. 2009 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Višje sodišče v Varšavi je ugodilo pritožbi Krke in razveljavilo odredbo o prepovedi prodaje monkasta na Poljskem, ki jo je zaradi domnevne kršitve patenta zahtevala ameriška družba Merck.

Krka, Novo mesto
Krka, Novo mesto FOTO: POP TV

Višje sodišče v Varšavi je ugodilo pritožbi Krke Polska in razveljavilo začasno odredbo, ki jo je konec januarja izdalo gospodarsko sodišče v Varšavi zaradi domnevne kršitve patenta ameriške družbe Merck, ki ščiti postopek za proizvodnjo učinkovine montelukast na Poljskem. Krka Polska bo tako ponovno začela s prodajo monkasta na Poljskem.

Odredba gospodarskega sodišča je Krki Polska prepovedovala ponujanje v prodajo, proizvajanje, dajanje v promet ter uvoz zdravila monkasta, ki vsebuje aktivno učinkovino montelukast na Pojskem, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz novomeške Krke.

Kot so pojasnili, so sklep varšavskega višjega sodišča prejeli konec aprila, sklep pa je pravnomočen. Postopek zaradi domnevne kršitve patenta še poteka. Krka Polska meni, da navedenega patenta ne krši, kar bo dokazala v postopku pred sodiščem.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolivar
06. 05. 2009 00.59
dobro za naše gospodarstvo in dokaz uspešnosti ,kljub majhnosti Slovenije!!!
luciluk
05. 05. 2009 19.25
GTR
05. 05. 2009 12.04