Gospodarstvo

Križanič podpira Hitovo upravo

Ljubljana, 26. 11. 2009 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Križanič podpira prizadevanja Hitove uprave za ureditev razmer v družbi in pričakuje, da se bo nadaljevalo izvajanje sanacijskih ukrepov. Stavkovni odbor Sidsa pa se pripravlja na sobotno stavko.

Kot so pojasnili na ministrstvu, se je minister za finance Franc Križanič s predsednikom uprave Hita Dragom Podobnikom sestal v sredo. Podobnik je ministra seznanil z razmerami v družbi.

Prav tako v sredo se je sestal tudi stavkovni odbor Sindikata igralniških delavcev Slovenije (Sids) v Hitu, ki je razpravljal o dosedanjem poteku pogajanj s Hitovo upravo in o pripravah na sobotno stavko, so sporočili iz Sidsovega stavkovnega odbora.

Križanič se je pogovarjal s Podobnikom (na fotografiji).
Križanič se je pogovarjal s Podobnikom (na fotografiji). FOTO: Dare Čekeliš

Sobotno stavko bodo razširili tudi v Kranjsko Goro in igralni salon Drive-In v Vrtojbi. Kot so poudarili, so se "s predstavniki teh dveh igralnic že sestali in se dogovorili o vseh logističnih ukrepih za uspešno izvedbo stavke".

Sids je v ponedeljek Hitovi upravi poslal nov, že drugi oz. tretji predlog dogovora za prekinitev stavke. "Če odgovora s strani uprave do petka ne bo, bomo stavko izpeljali, kot je bilo napovedano," so poudarili.

V soboto se znova obeta stavka.
V soboto se znova obeta stavka. FOTO: Dare Čekeliš

Kot je znano, so igralniški delavci v Perli in Parku stavkali že v noči s 13. na 14. november, nato pa stavko ponovili minulo soboto. Sids je sicer, v kolikor z upravo ne bodo prišli do pozitivne rešitve, za soboto napovedal 12-urno stavko.

Pogajalski skupini Hitove uprave in Sidsa doslej še nista prišla do dogovora. Uprava je na pogajalsko mizo minuli teden položila tri predloge, in sicer zamrznitev podjetniške kolektivne pogodbe do 31. oktobra 2010, postopno uvajanje novega sistema razporejanja delovnega časa in oblikovanje novega predloga participacije zaposlenih pri delitvi dobička iz poslovanja. Hkrati je uprava zahtevala, da se stavka zamrzne do 31. oktobra 2010.

Sids je predloge uprave zavrnil. Kot so poudarili, uprava na pogajanjih "ni hotela ali ni zmogla odgovoriti niti na bistveni vprašanji, kateri členi in poglavja v podjetniški kolektivni pogodbi in sporazumu o delovnem času so sporni ter ovirajo izvedbo sanacijskega programa ter kakšno je finančno ovrednotenje predlogov, ki jih je pripravila".

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
30. 11. 2009 14.58
kaj bo podprl delovce, delovci ga ne bodo nakamor vabili,nič mu ne bodo podarli
neonis
28. 11. 2009 05.38
Sanacijski program bi bilo potrebno narediti že pod vladavino godpoda Tomažiča! Nekateri pa so na svoj račun še profitirali. Tudi iz prejšnjega SIDSa. Ja hudiča nekateri člani so takrat pridno se prilizovali bivši upravi in vodjem, da so si izborili položaje na razne načine od klobas, salomv do prepotentnih žurk, danes pa so proti zdajšnji upravi. Ni logike. BALKAN čist. Kako priti do položaja po liniji najmanjšega odpora z diskriminacijo in cinizmom do podrejenih. Imejte svoj JAZ in bodite tisto kar ste ne pa prodane duše! Bodi Človek z velikim Č-jem. Gospod dr. Podobnik bi v svoji gospodarski družbi HIT d.d. z ostalimi člani, ki jim delegira korenito moral pogledati v HRM in strukturo družbe. To pa zahteva veliko časa. Upam, da gospod Podobnik ne bo nasedal na dosedanje prilizovanje in bo upošteval razum, znanje in verodostojnost posameznika v družbi. Sistem je prevelik. EU podpira manjše družbe, zato, da ima manager boljši vpogled nad vsem. V družbi HIT d.d. je veliko osebnih zamer, ki ne obetajo dobre prihodnosti niti delodajalcu in tudi ne sindikatom SIDSu, VRBI in GITu. Konflikti so in je normalno a nekateri so rešljivi a nekateri tudi ne. Zdaj pa poiskati te, ki so nerešljivi in razne klike v skupinah in neformalne vodje, ki s pridom trosijo negativo v skupinah. Vzor naj vam bo družba Google v USA in ne ENRON. Lp.
tigerinlev
28. 11. 2009 03.32
Po dolgih letih naporov so se prvi duhovniki v Sloveniji znašli v zaporu zaradi nadlegovanja. Tudi za tajkune se bo našla palica!
odbogaposlan
27. 11. 2009 18.16
v roki z roko, politiki in meneđerji tajkuni, jedo eni drugim, v roki z roke!
odbogaposlan
27. 11. 2009 18.02
BOrrat kdaj bo ta Križani odstopil? Leto dni je minilo pa še vedno nimamo 1000 Evrov plače! naj gre predavat na tisto goriško fakulteto megle in dima!
mog21
27. 11. 2009 17.09
predlagam uvedbo zakona, tožbo za nesposobnost.....vsak delavec bi imel pravico predlagat preiskavo in v primeru nesposobnosti uprave, bi se vsi dodatki, sejnine in ostala jajca nakazovala na račun delavcev.....
bastiano
27. 11. 2009 15.22
Janša je nastavil Trošta in začel pogreb, Pahor pa ga bo s Podobnikom dokončal. Igralničarji bodo pri tem v pomoč. Leta je bila plačna politika neustrezna, gostinstvo podcenjeno, igralničarji pa so si na bolj ali manj etični način izborili lepe plače in pogoje, od katerih sedaj nočejo odstopiti. Vendar tako ne bo šlo v nedogled, ko se bodo tega zavedali bo pa itak že prepozno. Še beseda o upravi, neustrezno kadrovanje, preferiranje prijateljskih zunanjih izvajalce, napačne investicije, in nobene odgovornosti do danes. Absurd, sedel je tisti, ki je za Hit naredil največ dobrega. Veliko sreče!!!
ivo55
27. 11. 2009 14.58
Se pa reš že vidi da je hazarder!
Matej4321
27. 11. 2009 13.11
jaz.sem.kdorkolihočem.vedno...res ti ne zaleže pravit da se malo umiri če se te stvar ne tiče...si škodiš sam sebi k se napenjaš po forumih...
gunther
27. 11. 2009 13.01
Dragi folk zaposlen v igralnicah sam sicer prihajam iz gospodarske družbe in dobro vem kakšna je trenutna tržna situacija in kaj vse počnemo, da zaposlenim z univ. izobrazbo zagotovimo povprečno mesečno plači 800 € neto ... Še naprejj vam želim, da bi vaša plača bila še večja kot je sicer .... Še bolj pa si srčno želim, da bi enkrat začeli zavedati obdobja v katerem živite, trenutne situacije v vašem podjetju, ki je vse drugo kot rožnata in možnih ekonomskih in socialnih posledic, ki vam že tako ali drugače pretijo, kljub temu, da boste pripravljeni popustiti.
tinkopalinko
27. 11. 2009 12.16
jaz.sem.kdorkolihočem.vedno""-dej upiš se že enkrat v večerno šolo da narediš vsaj osnovno šolo(dost mamo ker Hit redi tudi take kot si ti) in ne bom več komentiral tvojih bolnih izjav!!
tinkopalinko
27. 11. 2009 11.12
"ŠPELKO"" ravno tako se lahko uprašamo :delavci MIP-a ,Mure;....kje ste bili.......... BOlj se je za uprašat: nadzorni svet (kateri je plačan za nadzor) kje ste bili-zato pa sedaj odpret denarnice in povrniti škodo,kakor se dela v vseh demokratičnih državah in da vidmo kam spadamo na BALKAN ali EVROPI
špelko
27. 11. 2009 08.27
delavci HITA!!! kje ste bli 3 leta ko je g. Niko in klapa zapravljala denar po svetu?!? Takrat ste bli tiho, samo da ste meli vaše pravice!!! Zame ste sokrivi za vse skupi... zdej ste pametni...ko so se delale investicije pa niste nič rekli, takrat vas ni zanimalo...samo da tse imeli vaše pravice... takrat je blo treba štrajkat...se upret raznim investicijam v tujini....
kapitalist
27. 11. 2009 07.40
Pa kaj ste pa mislili da bo naredu ta komunistični kulak - gasilec - kar si prej ni pokradu si bo pa zdej. Sposoben je ampak samo za svojo r.t
mac4_m
27. 11. 2009 01.19
podpira hitovo upravo? očitno je podpiral tudi uprave mipa, pomurke, mure, laboda, lisce, lth-ja. In to vse v enem letu. .Človeka rata kr panika, ko vidi koga podpirata križanič in pahor...
dboy
27. 11. 2009 00.33
Tebi in tvijim prijatelčkem ne bomo klonili dr.Drago . Tudi če boš nas spravil na kolena , boš na kolenih tudi ti ... Privošči si sprehod v kakšnem domu za ostarele , da boš videl tvoj in moj bridki konec. Vi z vašimi pohlepno nagrabljeni miljioni in mi , vašimi izkoriščanci v isti sobi , na pol gluhi , na pol slepi in izšueni . Nemočni in nebogljeni . Vaše zadnje kesanje, bred bridkim koncem življenja ki se bo iztekalo iz vaših teles, dragi naši pohlepni kapitalisti. Morda se boste šele takrat zavedali koliko ljudi ste zlorabili za vaše minljivo bogatsvo. Vaše pohlepno , egoistično življenje , se bo tako kot naše končalo, z vašimi miljoni vred. Ste naredili kal koristnega v življenju ? Pomagali sočloveku ? Končali boste tako kot vsi ostali, z miljono € ali brez. .. .
tinkopalinko
27. 11. 2009 00.03
uf klapa kakšno lepo sliko si je ta D.P. zrihtal(vzdigni stran malo višje), slučajno sem mel zapackan ekran pa mi je pod njegovim nosom nastala majhna črna packa-pa ne boste verjel na koga me je spomnu(poglejte si frizurco,pa ta pritajeni nasmešek-še C.Chaplin mu ni bil tako podoben) kar je pa še glavno:METODE MA PA TUD ISTE
gufla
26. 11. 2009 22.35
šla sta se zmenit koliko bo komu pripadalo,ko se bo Hit privatiziralo za male pare
bron
26. 11. 2009 18.54
KRIŽANIČ PODPIRA TIH KAJ PA DELAVCI SE MU PA J*
Matej4321
26. 11. 2009 18.10
..Križanič sprejmi del odgovornosti za slabo poslovanje Hit-a...vi podpiraste slabo upravo k nima dovolj znanja za vodit pogajana z delavci... Sramota je da vodi pogajanja negdo ki niti ne pozna dela v igralnici...Mislim da strokovnjaka z Iskre ni potrebno predstavit.....