Gospodarstvo

Križanič: Ne pritiskam na Hitove nadzornike

Bruselj, 05. 05. 2009 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister za finance zavrača očitke, da pritiska na Hitove nadzornike. Upa, da bodo postavili sposobno vodstvo, vendar pa se v izbiro ne namerava vmešavati.

V Hitovem sindikatu trdijo, da minister Križanič ni zadovoljen z izbiro kandidatov za predsednika uprave podjetja. Križanič navedbe zanika.
V Hitovem sindikatu trdijo, da minister Križanič ni zadovoljen z izbiro kandidatov za predsednika uprave podjetja. Križanič navedbe zanika. FOTO: Reuters

Finančni minister Franc Križanič je v Bruslju zavrnil obtožbe, da pritiska na nadzorni svet Hita, ker naj mu peterica kandidatov za predsednika nadzornega sveta ne bi bila pogodu. "Jaz se s tem ne ukvarjam. Kar vem, je, da je nadzorni svet bil imenovan in da je njegov predsednik profesor doktor Marko Jaklič, ki uživa moje zaupanje," je minister odgovoril na očitke.

Upa pa, da bo nadzorni svet na zahtevni položaj izbral dovolj sposobnega človeka, ki bo Hit pripeljal iz izgub in iz njega spet ustvaril uspešno podjetje. "To je izjemno pomembno tudi za razvoj igralništva v Sloveniji v celoti," je poudaril minister Križanič. "Pomembno je za nadaljnje dodeljevanje koncesij igralnim salonom, ki jim sedaj prehodno ne dajemo koncesij v strahu, da bi še poslabšali konkurenčnost igralnic," je dodal. "Upamo, da bo ustrezno, sposobno in pošteno vodstvo tukaj naredilo obrat," je še povedal minister. "Kdor ga bo postavil, je pa nadzorni svet, ne minister," je sklenil.

Spomnimo. Iz Hitovega sindikata so v ponedeljek sporočili, da minister za finance ni zadovoljen z izborom petih od 19 kandidatov, ki so se prijavili na razpis. Zato naj bi zahteval, naj na razgovor povabijo še dva, ki jih je nadzorni svet izločil, so pa blizu ministru. Na očitke, da pritiska na nadzorni svet Hita in s tem spodkopava njegovo verodostojnost nadzornega sveta.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mog21
08. 05. 2009 11.28
Delal sem 2 leti u igralnici...Oni gemblajo z kadri tako kot z gosti.....Govorijo eno, pišejo drugo, delajo tretje....za rezultate noben odgovoren in vsi so šefi......
hitovc
06. 05. 2009 12.10
Pajterblanka, če bi bli SDS-ovci (gerbčeva) in NSI-jevci (troštek) sposobni ljudje in ne POLITIČNO KADROVANI danes HIT ne bi bil v RITI.
resslovenka
06. 05. 2009 09.42
Sposobno vodstvo je pri nas zelo relativen pojem, vsaj po načinu po katerem se izbira. Vsepovsod ene in iste persone, če že niso vodilni so pa v nadzornih svetih. Eni in isti, pa še komprimitirani povrh vsega. Dajte no. Kakšen nepoznan, sposoben, mlad in zagnan nima niti teortične priložnosti, da pride zraven.
Buena Vita
05. 05. 2009 20.18
SPET IN SPET IMAMO POLNA UŠESA PAHORJEVIH LAŽI DA NE BO KADROVAL---NE SAMO KADRUJE,VSILJUJEJO POVSOD SVOJE PAPILOTE---V S I L J U J E J O OOOO