Gospodarstvo

Korelič odgovarja na očitke

Trst, 09. 01. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Direktor Luke Koper Bruno Korelič se je v pogovoru za tržaški časnik Il Piccolo odzval na očitke predsednika tržaške pristaniške oblasti Maurizia Maresce o nekorektnosti poslovanja Luke Koper na sedmem pomolu tržaškega pristanišča.

"Nočemo ostati v Trstu, če nismo zaželjeni, zlasti s strani pristaniške oblasti. Odločeni smo spoštovati vse zakone, pravila konkurence in tudi pristaniško oblast, vendar ne tako, da nam najprej zavežejo roke, nato pa nas prisilijo, da plavamo," med drugim odgovarja Bruno Korelič.

"Pristaniška oblast mora spodbujati zasebno iniciativo, ne pa je omejevati... Če nas bodo v prihodnje še nadlegovali brez trdnih argumentov, menim, da v Trstu ne bomo imeli več kaj početi in bomo z našimi načrti nadaljevali v Kopru," meni Korelič.

Koreliču je žal tudi zato, ker so ga podprli krajevni politiki, in sicer najprej nekdanji predsednik deželne vlade Furlanije-Julijske krajine Roberto Antonione, nato pa še deželni odbornik Franco Franzutti. Ne razume tudi, zakaj je Maresca sprožil javno polemiko v Sloveniji z navajanjem neresničnih in neargumentiranih izjav. "Odločiti se morajo oni: ali sodelovanje ali popolna konkurenca. Mi smo pripravljeni na oboje", je poudaril Korelič.