Gospodarstvo

Koldroga ali Drolinska?

Ljubljana, 24. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ime združene Kolinske in Droge naj bi bilo znano v desetih dneh, v javnosti pa se pojavljajo ugibanja o novem nazivu.

Ime podjetja, ki bo nastalo z združitvijo Droge in Kolinske, še ni za v javnost, seveda pa bo sestavni del pogodbe o združitvi, ki bo podpisana najkasneje v desetih dneh. Zagotovo pa bo krog ljudi, ki pripravlja celovit projekt združitve, ustrezno utemeljil ime novega podjetja, je povedal predsednik nadzornega sveta Kolinske Milan Kneževič.

"O imenu še potekajo pogovori," je dejal Kneževič. V javnosti se namreč glede na napovedi, da bo ime združenega podjetja sestavljeno iz imen obeh podjetij, pojavljajo ugibanja, kot so Drog-Kol, Drolinska, Koldroga in K&D.

Kneževič je pojasnil, da morebitni seji nadzornih svetov Kolinske in Droge, na kateri naj bi potrjevali ime združenega podjetja, nista predvideni. "Pogodbo o združitvi podpisujeta upravi, nadzorna sveta pa sta že potrdila osnovna izhodišča," je pojasnil Kneževič.

Kot predvideva sprejeta časovnica združevanja, naj bi februarja nadzorna sveta Kolinske in Droge sklicala skupščini obeh družb, ki naj bi bili predvidoma marca. Aprila naj bi bilo ustanovljeno novo, združeno podjetje, ki naj bi na borzi začelo kotirati junija.

Istrabenz je pred dnevi postal 93-odstotni lastnik Kolinske. V združeni Kolinski in Drogi naj bi Istrabenz imel več kot 45-odstotni lastniški delež.