Gospodarstvo

Ko je mraz, se veselijo borze!

Ljubljana, 18. 01. 2010 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V večjem delu Evrope se srečujejo z arktično nizkimi temperaturami. A vendar se določene branže tega še kako veselijo, saj jih kljub pasjemu mrazu greje veselje ob povišanem dobičku!

Največ čaja se spije pozimi.
Največ čaja se spije pozimi. FOTO: iStockphoto

Veliko denarja se skriva tam, kjer niti ne pomislimo, na primer pri čisto osnovnih človekovih potrebah in drobnih razvajanjih. Po raziskavah Eurostata spijemo državljani Evropske unije več kave kot čaja, in sicer podatki za leto 2008 kažejo, da smo spili po osebi 162 litrov kave in 126 litrov čaja, pri čemer se kar dve tretjini čaja popijeta v treh zimskih mesecih, torej decembra, januarja in februarja.

Veselijo se lahko nabiralci zelišč, proizvajalci čajnih mešanic in filter vrečic, kot tudi gostinci in prodajalci dišečih, toplih napitkov na smučiščih, v mestih ter povsod, kjer je potrebno ogreti telo od znotraj.

Tudi bolnišnice in reševalne službe si manejo roke. Samo v alpskih državah je v letu 2008 zaradi poškodb na smučiščih kar 51.600 ljudi poiskalo ter potrebovalo strokovno pomoč zaradi zvinov, zlomov in vseh drugih neprijetnosti, ki nas lahko doletijo. Zima ne prinaša dobre zasedenosti samo hotelirjem in ne polni samo hotelske sobe, ampak tudi bolniške postelje.

Preberite, kje vse lahko do sebe in drugih odgovoren smučar pusti krepek zalogaj denarja in kdo vse služi zaradi opojne beline. Smejijo se tudi lastniki elektrarn in trgovci z energenti, veselica je tudi v cestnih podjetjih. Pa tudi o tem, kako si lahko na poceni in plemenit način ogrejete srce in dušo ...

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrt007
30. 01. 2010 15.49
ŠKODA DA NAMEST SNEGA NE PADA KOKA.... POL BI SE TUD MEN ODEBELILA DENARNCA.
nezeninvroc
20. 01. 2010 01.06
Pa to je možno samo v Sloveniji. S čim se vi ukvarjate. A ni fajn , da bo folk zaslužu , bo država dobila davke , da bodo družbe veselo srkale čaj in kuhano , da bodo kmetje z veseljem trto obrezali , da bodo kitajčki čajček smukali, da bo staramama natankala in gas na obalo, da bo kakega nonota dol dala , da bo medicinka po šihtu pacjenta na kavo peljala , da bo bo gostinc pokasiral, da bo ta staro v Terme na čokoladno masažo pela, DA BO ..................., da bo..........., da bo .............
gostgozd
19. 01. 2010 15.53
to bo vesela "nabiralka zelišč d.d.", ker ji bodo zrastle delnice. (do poletja, ko bodo spet padle? al je poletje za ekonomiste in fdvjčke predaleč?)
Pantokrator
19. 01. 2010 06.07
Dok nekome ne smrkne, drugome ne svane!
bluestar
18. 01. 2010 22.26
PROKLETI NAFTARJI!!!
NENORMALEN
18. 01. 2010 22.06
vesel sem za kapitalista, res sem.