Gospodarstvo

Kaj bo z Muro?

Murska Sobota, 04. 03. 2008 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Darja Tibaot Ciringer
Komentarji
9

Nekateri napovedujejo, da Mure ni mogoče več ohraniti. A tudi v oblačilni industriji so zgodbe o uspehu.

Nekateri napovedujejo, da Mure ni mogoče več ohraniti. A tudi v oblačilni industriji so zgodbe o uspehu. Bo Muri uspelo?

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Black_Panter@mailinator.com
07. 03. 2008 12.10
te krumpl si je dal prenoviti pisarno,pa novi službeni avto ima.Pa kot je sasop1 napisal uprava ima prevelike plače,pa še preveč jih je.
sasop1@hotmail.com
06. 03. 2008 13.22
Hmm. V Muro se steka denar in bi ga bilo za kar velik dobiček, vendar ima podjetje eno veliko rak rano in to je število vodstvenega kadra z velikimi plačami. Nekje 2000 je takih ljudi. Plače imajo seveda velike, še posebej ta krumpl. Zdaj se pa lahko vprašamo kam gre ves prihodek podjetja. Če bo podjetje še naprej varčevalo samo na plačah delavcev ne bodo dosegli ni in prav nič. Plač jim več ne morejo oklestiti, saj so že tako na minimalcu ali pa pod njim. Prvo kot prvo morajo zmanjšati število vodstvenega kadra katerega je odločno preveč in kot drugo naj preostalemu vodstvenemu kadru zmanjšajo plače.
Nauders
06. 03. 2008 13.06
Muro bo prevzel gospod Chin Yun Jang iz Chine !
prazna-luna@hotmail.com
05. 03. 2008 15.57
In kdo je sedaj odgovoren,da tale KUMPERŠČAK...sedi na tem stolu in še dalje v drek spravlja firmo...zgleda,da je to načrt države,da jo spravi do konca in si operejo roke...KJE JE G.MEH...ki je naredil red na muri...seveda zvezali so mu roke in ga odslovili...ON JE BIL EDINO UPANJE ZA MURO....MU PA ŽELIM,GOSPODU MEHU,DA URESNIČI TO KAR NI MOGEL NA MURI....država pa vsi tisti ,ki za tem stojijo pa si manejo roke...seveda,če denar za vojsko pol bo tudi za murine delavke,ki bodo brez službe...BRAVO...J.J..IN TVOJA VLADA...le s čim se lahko pohvali,da je kaj pametnega storil za slovenijo še malo pa bodo dobili naši ljubi sosednje kar je v resnici našega...propad države ,ki je veliko obetala.....grrrrrrrrrrrrr...
eiffel
05. 03. 2008 08.26
Je to taisti Kumperščak, ki je pred leti prevzel vodenje zagorske Deloze, in katerega prvi ukrep je bil, da si je kupil nove službene avtomobile? Potem lahko kar napovem: čez pet let bo v prostorih Mure kegljišče.
flozo
05. 03. 2008 08.10
Bravo pop tv, odličen prispevek!
strelka23
05. 03. 2008 08.02
V Avstriji ima Mura butik.V njem je povprečen kupec star med 50 in 60 let in to moški,ter nekaj premožnejših dam čez pedeset,ki so zagovornice standardnih kostumov.Butik je v lasti starejše gospe,ki se z njim ne preživlja ampak ga ima v svoji hiši kot hobi.Tudi za njihov standard je Mura predraga,na kar me je gospa opozorila že pred leti preden je vedela,da Muro poznam in izhajam iz tega konca Slovenije.Mura je preveč staromodna v ženski konfekciji in preveč draga ker z svojimi izdelki želi pokriti minus pri izdelavi za tuje blagovne znamke.
NakokiranPahor
05. 03. 2008 07.44
Ne recem da ni Mura bila ali je kvalitetno podjetje.Samo tle je tudi velik problem njen predsednik uprave Ales Krumperscak, ki bi ga bilo treba nemudoma odstranit s polozaja, saj je on tudi eden glavnih faktorjev da podjetje gre po poti stecaja. Saj tudi njegova ogromna izplacila nagrad sebi slabijo podjetje, zasleni se pa komaj prebijajo cez mesec z mizerno placo. Na podoben nacin je zafural tudi Delozo.
Niko_
05. 03. 2008 02.03
Bravo! Izjemno dober prispevek, ki je osvetlil problem z več zornih kotov. Dobre primerjave z drugimi slovenskimi podjetji, zanimivi in relevantni sogovorniki. Jasno, tistih 90 procentov kar Mura dela za tujce, je plačano mizerno. Le katero podjetje bi sicer delo oddalo tretjemu (Muri), če ne za minimalno plačilo. In tako Mura hira, 90 procentov proizvodnje dela za nizke cene za druge. Ta trend je treba obrniti; Mura mora nazaj vzpostaviti svoje lastne izdelke in z njimi tudi prodreti na trgu. Kvaliteto že ima. Vpraša naj se, kako naj svoje izdelke približa povprečnemu potrošniku, kot so ti v prispevku. Iz prispevka se vidi, da Mura sploh še ni izčrpala vseh marketinških prijemov, ki jih uporablja konkurenca. Kot da so se že vdali v usodo in samo čakajo tistih 10 let, da se bo precej delavk upokojilo, in potem bodo pa baje boljši časi. Obstoj tega TV prispevka je pozitivna stvar za Muro, tako za delavce kot tudi za vodstvo. V prispevku so tudi jasne smernice, ki naj jim vodstvo Mure sledi za izboljšavo svojih rezultatov... upajmo, da se bo vsaj del tega tudi dejansko izvedel v praksi.