Gospodarstvo

Javna ponudba za prevzem C Marketa

Ljubljana, 09. 10. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prevzem srbskega trgovskega podjetja C Market naj bi bil sovražen le do uprave te družbe.

Prvi mož vodilne slovenske trgovske verige Zoran Jankovič je dodal, da je C Market dobro podjetje in da so dve leti skušali najti skupni jezik z njegovo upravo o kapitalskem povezovanju, a jim to ni uspelo.

Jankovič je še pojasnil, da bi Mercator z uspešnim prevzemom C Marketa postal prvi trgovec v Srbiji in Črni gori ter da gre le za uresničevanje njihove strategije biti najmanj drugi trgovec na vseh trgih, kjer poslujejo.

"V Bosni in Hercegovini smo že prvi, na Hrvaškem smo v tem trenutku nekje med tretjim in četrtim mestom, v dveh letih računamo, da bomo drugi," je dejal Jankovič. Načrte pa imajo tudi za širitev v Makedonijo in Bolgarijo.

Blagovna znamka C Market je po Jankovičevih besedah dobra, zato so se v Mercatorju odločili, da bi jo v primeru uspešnega prevzema ohranili. Poleg tega je pojasnil, da bi nekaj objektov predelali v diskonte Hura!, prodajalne Intersport, Modiane, tehnike ali katere druge od Mercatorjevih verig, za katere želijo le najboljše lokacije.

"Obljubili smo tudi, da bodo vsi zaposleni, ki jih je okoli 3200, ohranili svoja delovna mesta, nudili jim bomo socialno varnost, kot jo imajo vsi, ki delajo v Mercatorju. Vsi, ki bodo sami želeli oditi, pa bodo dobili primerno odpravnino," poudarja Jankovič.

Mercator
Mercator FOTO: POP TV

Prvi mož Mercatorja je spregovoril tudi o ponudbi za prevzem Maximarketa. "Ko je prišlo do javne ponudbe za prevzem Maximarketa s strani Maksime Holdinga in so v vodstvu izrazili željo, da bi raje prišli pod našo streho, smo se odločili, da bomo dali ponudbo za prevzem, ki je prijateljski."

Maximarket se po njegovih besedah nahaja na elitni lokaciji v središču Ljubljane, saj se v njegovi neposredni bližini med drugim nahajajo parlament, vlada in poslovni prostori. V Maximarketu naj bi bila zato ohranjena ponudba za potrošnike z višjo kupno močjo. Jankovič je ob tem prepričan, da bodo z nakupom veliko pridobili in Maxiju vrnili blišč, ki si ga zasluži.