Gospodarstvo

Januarja o stečaju Infond Holdinga

Maribor, 04. 12. 2009 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odločanje o stečaju Infond Holdinga - predlog je vložila skupina upnikov, zbranih okoli skupine Pivovarna Laško - je sodišče odložilo do januarja.

Finančna družba Infond Holding je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila, da je prejela sklep mariborskega okrožnega sodišča o odložitvi odločanja o predlogu za začetek stečajnega postopka. Sodišče je odločanje o stečaju odložilo do 18. januarja 2010.

Predlog za stečaj Infond Holdinga je vložila skupina upnikov, zbranih okoli skupine Pivovarna Laško, to so poleg Pivovarne Laško še Pivovarna Union, Radenska, Delo in Fructal. Kot so ocenili, je podana zakonska domneva o trajni nelikvidnosti teh družb in posledično insolventnosti.

Cerani si želi čim prejšnje rešitve za družbo.
Cerani si želi čim prejšnje rešitve za družbo. FOTO: Dokumentacija Dela

Delničarji Infond Holdinga pa so medtem v četrtek na skupščini izglasovali sklep o dokapitalizaciji v višini 417,4 milijona evrov z denarnimi in stvarnimi vložki. Povečanje osnovnega kapitala z denarnimi vložki se bo izvedlo do zneska 261,4 milijona evrov, s stvarnimi vložki pa v znesku 156 milijonov evrov.

Infond Holding bo v okviru dokapitalizacije izdal 261,4 milijona novih delnic, ki jih lahko delničarji po ceni en evro vpišejo v razmerju z obstoječimi deleži v osnovnem kapitalu.

Prednostno pravico lahko izkoristijo v roku osmih dni od sprejema sklepa, torej do 11. decembra. Če je ne bodo izkoristili v celoti, pa bodo lahko do 18. decembra k vpisu novih delnic pristopile tudi tretje osebe.

Prvi mož Infond Holdinga Pierpaolo Cerani je v četrtek po skupščini dejal, da si želi čim prejšnje rešitve za družbo, da pa je zaradi trenutnih razmer potrebno najti več vlagateljev, ki bi bili pripravljeni sodelovati v dokapitalizaciji. "Vlagatelji so pripravljeni investirati v Infond Holding, a jih je zaradi razmer strah," je dejal Cerani.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
07. 12. 2009 00.30
bo kučan pritegnil kakšno vrečo
Buena Vita
07. 12. 2009 00.30
pahor vam nič več ne more dati
alterego
04. 12. 2009 18.43
"Vlagatelji so pripravljeni investirati v Infond Holding, a jih je zaradi razmer strah," je dejal Cerani. kateri vlagatelji? cosa nostra? camorra? naši tajkuni so že bankrot!
Buena Vita
04. 12. 2009 18.23
to si želim videti