Gospodarstvo

Januar v znamenju stavk

Ljubljana, 01. 01. 2008 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vera Ladžič
Komentarji
102

V zraku je generalna stavka, zagotovo pa bo že januarja stavkalo 120 tisoč delavcev kovinske in elektro industrije.

V zraku je generalna stavka, zagotovo pa bo že januarja stavkalo 120 tisoč delavcev kovinske in elektro industrije.

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fmunih@email.si
03. 01. 2008 17.03
prašek. tvoja izjava je le pesek v oči narodu. Ponovno preberi moje vrstice, da boš razumel, da se problem skriva v ekonomiji obsega (hitrosti bogatenja nekaterih in zatiranju drugih prevoznikov) in ne v čakanju. Upam, da vas bo policija štrafala za celomesečen zaslužek.
fmunih@email.si
03. 01. 2008 13.45
Z dvigom cen se je zmanjšala kupna moč. Trogovci so pobrali s trga denar. Sedaj sindikati pritiskajo na delodajalce, naj manjkajoči denar, zaradi grabeža trgovcev, nadoknadijo s splošnim zvišanjem plač. Halo sindikati, kje imate osnovo za to početje? Trgovci naj znižajo cene in vse bo po starem. Potem se prijavijo k štrajku prevozniška podjetja, katerih menedžeri gredo preko vseh norm etike. Ta v slugu ekonomije obseg, znižujejo cene, usmerjajo naročila na svoj mlin, jemljejo delo manjšim podjetjem, sami pa se strmoglavo bogatijo. Potem pride država, ki želi, da imajo v njej vsi prevozniki delo. In glej naglo rastoči se ne dajo. Ker morajo veliko delati, da delajo ceneje (damping), jih ovira čakanje na cestninskih postajah. Zato bodo organizirali splošni šoferski štrajk. Najraje pa bi si prisvojili avtoceste, državljane pa poslali na pot po lokalnih cestah. Slovenci nismo tako zaplankani, da ne vidimo razloga za štrajk, ki je grabež kapitala. Država ima absolutno prav, ko vam NE ETIKOM ne dovoli naglega bogatenja na račun pričakovanja brezposelnosti manjših avtroprevoznikov. Ker manjši avtoprevozniki ne vidijo namer velikih avtoprevoznikov, naj jim bo povedana resnica vodilo, da se ne udeležijo štrajka. Zaporo avtoces s štrajkom bi bilo potrebno kaznovati z globo, da si nihče več nebi želel tega ponoviti ! "Znam je tebe druškane dok si puška bia!"
politik70
03. 01. 2008 12.24
Maks Nebi ti kaj bolj rdečga kot ovce našel? Naprimer Rdeče kapice ali pa .. Ovce so vaše saj veš bele pa beeeeli Pozdrav Politik70
kosir_maks
03. 01. 2008 11.51
Ovčke naivne :: Do usklajevanja plač NE bo prišlo oziroma bodo minimalne spremembe in to namenoma , ker bi to pomenilo dvig podpore aktualni vladi !!! Večini struktur, ki obvladajo kapital pa je še najmanj v interesu , da pridobiva vlada podporo v volilnem letu in povrh še vlada , ki ni nazorsko kompatibilna z strukturami ki večinsko obvladajo kapital v Sloveniji !!!!
politik70
03. 01. 2008 10.05
zavedno.slovenc Pri nas na žalost čedalje bolj velja rek: Pomagaj si sam Janša vam ne bo! Pozdrav Politik70
zavedno.slovenc@email.si
03. 01. 2008 09.53
Najprej eno srečno, zdravo in uspešno leto 2008. Do usklajevanja plač bo prišlo. Stanje ,tistim z najnižjimi prihodki, se mora urediti. Preprosto si zaslužijo dostojnejše življenje. Sprejeli smo novoletne obljube, sklepe, načrte, strategije... Ena od mojih je, da sem optimist in da skrbim za svoj položaj s svojo glavo in delom.
doki007@email.si
03. 01. 2008 09.33
miha800,.......važn da mate eni pojma o gospodarstvu in finacah v tej državi ,...če ga že bajuk pa vizjak nimata...!!! ----kot drugo jst podpiram generalni štrajk,....samo to sm govoru ,...!!!! ---ti ga tut verjetn .???
politik70
03. 01. 2008 09.30
miha800 Ja bomo pa k tebi prišli! Zakaj ga pa mamo? Da podjetja prodaja? Briše nezaposlene? Urško s helikopterjem prevaža? Najema kredite in veča zadolženost na prebivalca? Pozdrav Politik70
miha800@email.si
03. 01. 2008 09.17
doki007: lahko recem samo eno. NIMAS pojma o gospodarstvu. PLACE ne diktira jansa, ampak KAPITALISTI(lastniki podjetij)! ti je tako tezko to razumet? kaj gredo pol delavci jokat jansetu????
politik70
03. 01. 2008 09.12
Maks dobr zjutri! Ti svoje jaz svoje ja kako bi pa bilo če bi se vsi strinjali? Probaj z dejstvi argumenti ti ne grejo! In spet ovčke pa naj te malo opomnim da so ovce bele beli so pa desničarji... Pozdrav Politik70
doki007@email.si
03. 01. 2008 09.09
kosir,......jst govorim o stavki in jo podpiram ,....plača na istem nivoju ,....cene gor ,...zato je upravičeni generalni štrajk ,...!!!! -----ti pa filozofiraš o inflaciji ,....sej si že povedal da je zanjo kriv kardelj ,..kučan ,..aristotel ,....!!!!
mittel.european
03. 01. 2008 09.05
jutro. hinko.murovec saj nima smisla tolko pisat saj bo itak malokdo to tudi prebral. je predolgo in pretežko in lažje je pobrat kar servira današnja oblast. edino nevarnost tej oblasti predstavljajo še sindikati saj jim jih še ni uspelo kupiti. zato jih skušajo razvrednotit in razbit. pa sončen dan
kosir_maks
03. 01. 2008 08.58
Levičarske volilne ovčke že veselo beketajo novo molitvico in ta je : Vlada , je kriva za inflacijo, celo v volilnem letu na prvi novoletni dan dviguje cene !!! Verjetno misli , da ji bo inflacija dvignila priljubljenost !!!! Doki ! A te nisem že dan ali dva nazaj potolkel do tal z argumenti na temo inflacije !!! Bumbar ,a še nimaš zadost ??? Lajnaš svoje naprej !!!
doki007@email.si
03. 01. 2008 08.41
pravilna odločitev sindikatov ,.....nej gre folk na ceste da bodo te evropske riti videle kako politiko goni janez janša v sloveniji ,....!!!
politik70
03. 01. 2008 08.41
Bohem Ne vem če se nam bojo samo smejal? Pozdrav Politik 70lovec
hinko.murovec@siol.net
03. 01. 2008 07.10
Manja Kranjc, po svoje si zanimiva, tako vztrajno znajo in zmorejo ostati pri svojem kvečjemu mule. Vsem, ki nismo srečni ob JJ zatrjevani blaginji očitaš neznanje, pripadnost KP in forumu 21, sovražnost do RKCja in še in še. Zahtevaš argumente v zameno nudiš floskule in poceni propagando SDSa. Poglejva resnici v oči. V bivši YU je res imela KP nekakako glavno besedo, takoj po vojni je bilo tudi nekaj res ne pohvalnih ekstremističnih ukrepov vendar je bil to čas, ko je ne samo takratna Evropa ampak cel svet imel opravka z poskusi poraženih , da destabilizirajo in uničijo komaj uspostavljen mir. Da je bilo nekaj hudo narobe z nacizmom in fašizmom ti mora povedati dejstvo, da so se proti njemu borili vsi od ameriškega kapitalizma do ruskega komunizma, torej je neko nakladanje o strahu pred komunizmom in zato podpisom pogodbe z okupatorjem s strani domobrancev čisto izmikanje resnici, izdaji lastnega naroda. Če realno primerjaš kaj si je privoščil osebno Tito , ki je očitno simbol zla boš ugotovila, da je imel par starih darovanih avtomobilov, uporabljal tri vagone in eno lokomotivo, ter eno šolsko ladjo v primeru potovanja na razne misije po svetu v katerem so ga spoštovali tako rdeči kot črni. Aha, seda bodo prišli na dan Brioni, pa Brdo pa Vila Bled itd. Ja to so bili in so večinoma še vedno protokolarni objekti, ki jih koristijo sedanje noe države enako kot prej. Po II. vojni je bila YU dejansko popolnoma v razsulu, brez gospodarstva, brez infra strukture, imeli smo opravka z SSSR in poskusom uveljavitve njihovega vpliva - komande. Tudi z tem je znal Tito obračunati z velikim rizikom, da se nam slabo izide in kaj lahko bi doživeli usodo prenekatere države , ki se je znašla v primežu SSSR. ( pogej kaj si danes upa tvoj veliki vodja v odnosu do Hrvaške in to kot predsedujoči EU katere del smo in imamo zaledje, čista beda ). Po informbiroju, ko smo se otresli SSSR je v cca 10-12 letih YU izgradila tovarne, ceste, železnice, omogočeno je bilo delo vsem in za to delo tudi spodobno plačilo. Povej mi v katerih hišah danes živi večina Slovencev, v tistih, ki so jih zgradili takratni delavci z svojimi plačami. In prav tisti, ki ste v tistih časih lepo živeli, se šolali v zares brezplačnih šolah z štipendijami itd. tisti, ki živite v takrat zgrajenih hišah danes požrešno hočete pograbit vse samo zase. Tega vas uči vaš lopovski vodja in vaša požrešnost in egoizem. Vi ste nekaj boljšega več vrednega ?? Ali res ?? Kaj si ti naredila za to da danes zagovarjaš rop lastnine Slovencev in pomagaš krasti?? Nič, in tudi nič nikoli ne boš naredila razen sramote svojim prednikom in škode Sloveniji in Slovencem. Taka si ti in večina , ki se je zbrala okrog JJ in ostalih maščevalnih idiotov, ki vidijo samo svoje lačne nenasitne riti. Hočeš argumnte zakaj je danes slabše kot kdaj koli prej. Pojdi v kopalnico in se poglej v ogledalo, prvi argument i bo zazrl v obraz, žal vas - argumentov - ne manjka, ste kot plevel a ne boj se obstoja škropivo. LP
Bohem
02. 01. 2008 23.07
Upam, da bo trajalo vsaj do konca junija, da naši vrli gospodje ob vseh krajah, svinjarijah v svojih vrstah, ne pozabijo na svoje državljane. S stavko v predsedovanje!!!!! Joj, kako se nam bodo smejali.......
jsmazarot@email.si
02. 01. 2008 22.31
Pa Evropa ni bila edini kraj na svetu, kjer so ljudje živeli, tako da si tisto o lovu falil totalno. Pa če še ne veš, je bila takrat v večini ženska družba glavna in lovci si niso vzeli boljšega kosa, temveč so ga podarili ženskam, ki so skrbele za njim enako težek posel: ogenj! Uporabljaj današnje vidiki, ker ga serješ v prazgodovinskih koni9!
jsmazarot@email.si
02. 01. 2008 22.28
Neadertalci so izumrli veš koni9. Moderni človek se ni razvil iz njih, temveč iz kromanjoncev! Ta se je bolje prilagodil razmeram in je ostal! Nedi se pa ni znal!
jansa-arms
02. 01. 2008 22.17
Neandertalci,za tite,ki nevejo,to so menda predhodniki,današnjih ljudi, Nekateri,so bili lovci,drugi so imeli druge zadolžitve,ženske so skrbele za ognjišče.Po uspešnem lovu,so spekli meso in ga razdelili,lovci so bili upravičeni do boljšega komada,kar je bila nagrada za njihov trud. Ostalo so pravično razdelili med ostalimi,in tako so preživel. Če bi lovci pojedli vse kar so nalovil,bi kmalu izumrl,in tudi nas ne bi bilo. No časi so se tako spremenil,da sedaj samo lovci žrejo,ostalim,pa vržejo morbit kakšno kost,da se tepejo za njega.Izgleda da je izumrtje neizbežno,če nekaj drastično ne spremenimo.Sodobna opica je igubila čut za preživetje,žalostno.