Gospodarstvo

Jankoviča pričakali protestniki

Beograd, 21. 09. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednika uprave Mercator so v Beogradu pričakali delavci C Marketa, ki nasprotujejo 'neprijateljskemu' prevzemu.

Poslovna odločitev za javno ponudbo za prevzem C Marketa je del strategije Mercatorja, da dodatno okrepi svoj položaj na novih trgih, je dejal Jankovič (Foto: POP TV)
Poslovna odločitev za javno ponudbo za prevzem C Marketa je del strategije Mercatorja, da dodatno okrepi svoj položaj na novih trgih, je dejal Jankovič (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Zoran Jankovič je izpostavil, da je nameravani prevzem C Marketa, za razliko od dosedanjih prevzemov, edini primer, kjer namerava Mercator ohraniti blagovno znamko lokalne prevzete družbe. V primeru uspešnega prevzema bo namreč Mercator ohranil ime, dejavnost in strukturo družbe C Market.

Predsednik uprave Poslovnega sistema Mercator Zoran Jankovič je s sodelavci v Beogradu priredil novinarsko konferenco, posvečeno objavljeni javni ponudbi za prevzem največje srbske trgovske mreže C Market. Pred hišo v elitnem delu srbske prestolnice Dedinje je goste iz Slovenije in številne novinarje pričakala skupina približno 100 delavcev C Marketa, ki so nasprotovali "neprijateljskemu" prevzemu njihove družbe. Na številnih transparentih je med drugim pisalo, "C Market je srbski trg," "Srbija je močnejša in večja od vas," "Mercator črna stran nakupa" in podobno.

Poslovna odločitev za javno ponudbo za prevzem C Marketa je del strategije Mercatorja, da dodatno okrepi svoj položaj na novih trgih, ne le z izgradnjo lastnih trgovskih centrov, ampak tudi z lastniškim povezovanjem z lokalnimi trgovskimi podjetji. V primeru, da bo prevzem uspešen, ima Mercator možnost postati vodilni trgovec na srbskem trgu, širiti svojo prodajno mrežo bistveno hitreje kot pa z izgradnjo lastnih nakupovalnih centrov, predvsem pa izkoriščati množico sinergij.