Gospodarstvo

Iz Beograda do Portoroža

Portorož, 05. 04. 2007 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V začetku meseca junija naj bi zaživela redna letalska povezava med Beogradom in Portorožem.

Direktor Aerodroma Portorož Ljubo Milič je dejal, da se z JAT-om pogovarjajo še o tem, da bi letalo po pristanku v Portorožu nadaljevalo s čarterskim poletom proti Rimu. JAT naj bi v Portorož letel z letalom ATR 72, ki lahko prevaža nekaj več kot 50 potnikov. Let bo enkrat tedensko, po pristanku v Portorožu pa bo letalo poletelo proti Rimu.

Ljubo Milič meni, da bo redna linija iz Beograda do Portoroža na Obalo iz Srbije pripeljala zahtevnejše turiste. Letališče si od povezave kratkoročno obeta letaliških pristojbin in stroškov, ki nastanejo iz oskrbe letala.

Dolgoročno pa si po Miličevih besedah želijo da bi portoroško letališče, ki je mednarodno in deluje v skladu z vsemi schengenskimi predpisi, postalo potniško letališče.

Milič je še dejal, da je redna letalska povezava med Beogradom in Portorožem že obstajala, in sicer v letih 1988 in 1989. JAT je prvi letalski prevoznik po nekaj letih, ki vzpostavlja redno potniško povezavo s portoroškim letališčem. Milič dodaja, da bi bila lahko dobra sezona z 12 pristanki in poleti proti Beogradu ter pristanki in poleti proti Rimu uspešna podlaga za nadaljnje sodelovanje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.