Gospodarstvo

Vega: Skušali smo le pomagati

Ljubljana, 21. 04. 2006 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Vegi obžalujejo odločitev agencije za elektronske komunikacije, da je prenos številk neskladen s predpisi.

Vegine storitve bodo na voljo do konca maja, klici v tujino pa do sredine maja
Vegine storitve bodo na voljo do konca maja, klici v tujino pa do sredine maja FOTO: POP TV

V Vegi obžalujejo četrtkovo odločitev Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK), da je prenos Veginih številk k drugemu operaterju neskladen s predpisi. APEK se je pri svoji odločitvi skliceval na zakon o elektronskih komunikacijah, kar v Vegi spoštujejo, vendar ocenjujejo, da je regulator glede na to, da Vega končuje svoje poslovanje v Sloveniji, ravnal nerazumljivo in togo, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal generalni direktor Vege Steven Fast.

Vega je s prenosom številk svojim naročnikom zgolj želela olajšati prehod k drugem mobilnemu operaterju, poleg tega pa jim ponuditi možnost prenosa številke k drugemu operaterju brez stroškov prenosa in brez stroškov za prekinitev naročniških pogodb, je dejal Fast. 

WWI v sredo z Mobitelom in Simobilom podpisal dogovor o prodaji svojega omrežja. Kot so sporočili iz WWI, bo postopek prodaje končan v 45 dneh, do takrat pa bo 110 zaposlenih postopoma izgubilo svoja delovna mesta. Vegine storitve bodo uporabnikom na voljo do 31. maja do polnoči.

Fast opozoril na nekonkurenčen položaj

Fast je ob tem poudaril, da se Vega, ki je v razvoj svoje mreže doslej vložila 200 milijonov evrov, s slovenskega trga poslavlja ne zaradi poslovnih napak, ampak zaradi nekonkurenčnih razmer na trgu mobilne telefonije. V družbi Western Wireless International, ki v Sloveniji posluje pod blagovno znamko Vega, so še vedno prepričani, da je na slovenskem trgu mobilne telefonije dovolj prostora tudi za tretjega mobilnega operaterja, vendar ne pod takimi konkurenčnimi pogoji na trgu, je dejal Fast. 

Odločitev APEK, da naročniki Vege ob zamenjavi operaterja ne bodo mogli obdržati svoje obstoječe telefonske številk, obžalujejo tudi v družbi Simobil - Vodafone. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bodo kljub temu vsem uporabnikom, ki se bodo odločili za njihovo omrežje, poskusili postopek zamenjave številke čim bolj olajšati.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.