Gospodarstvo

Istrabenz za prevzem Droge Kolinske

Koper, 14. 04. 2006 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Holdinška družba Istrabenz je javno objavila ponudbo za odkup vseh delnic družbe Droga Kolinska.

Ponudba IStrabenza za odkup delnic velja do vključno 12. maja
Ponudba IStrabenza za odkup delnic velja do vključno 12. maja FOTO: Dare Čekeliš

Istrabenz sicer v Drogi Kolinski že obvladuje 55,63-odstotni lastniški delež. Za vse preostale delnice z nominalno vrednostjo 1.000 tolarjev Istrabenz pa ponuja 2.450 tolarjev na delnico v denarju. Ponudba, ki jo je v imenu ponudnika objavila borzno posredniška družba Publikum, velja do vključno 12. maja.

Istrabenz je namero za odkup delnic Droge Kolinske napovedal sredi marca. Kot je tedaj pojasnil predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, je po uspešno zaključenem prevzemu Kolinske ter združitvi Droge in Kolinske prevzem združene družbe logičen korak v pozdružitveni integraciji.

Ponudnik v javni ponudbi ni določil najmanjšega števila delnic, na katere se nanaša ponudba za odkup, katerih imetniki bi morali sprejeti ponudbo, da bi se ta štela za uspešno.

Zadnja nerevidirana knjigovodska vrednost delnice družbe Droga Kolinska, izračunana v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi, je na dan 31. december 2005 znašala 3069 tolarjev. Na Ljubljanski borzi pa se je enotni tečaj delnice družbe v četrtek oblikoval pri 2450 tolarjih, kolikor znaša tudi ponujena cena Istrabenza.

Ponudnik si pridržuje pravico, da bo v času veljavnosti ponudbe sam, neposredno ali posredno ali prek tretje osebe kupoval delnice Droge Kolinske, vendar ne pod ugodnejšimi pogoji, kot so navedeni v ponudbi in prospektu za odkup.

Drugi in tretji največji lastnik Droge Kolinske sta Maksima Holding ter Poteza Naložbe. Ali bosta sprejeli javno ponudbo za prevzem, Istrabenz ni seznanjen, je še zapisala koprska družba v objavi ponudbe za odkup delnic Droge Kolinske.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.